Nidos centre policininkas nušovė usūrinį šunį

Pačiame Nidos centre, prie savivaldybės esančioje pievelėje, neringiškiams antradienio vakarą siaubą kėlė keistai gulinėjantis usūrinis šuo.

„Nebuvo aišku ar gyvūnas sveikas, todėl buvo nuspręsta nušauti jį, kad nekiltų grėsmės aplinkiniams“, - kalbėjo Neringos policijos komisariato vadovas Sigitas Šveikauskas.

Laukinis žvėris Nidoje pasirodė apie 19 val. Nors po ilgojo savaitgalio miestas jau buvo ištuštėjęs, tačiau pro šalį ėjęs vietos gyventojas pastebėjo keistai besielgiantį gyvūną.

„Jis paėjęs kelis žingsnius nukrisdavo ant šono ir pagulėdavo. Toks elgesys nebūdingas laukiniam gyvūnui. Tačiau ar usūrinis šuo sirgo paaiškės tik po tyrimo, mes jį perdavėme Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcijai“, - pasakojo S.Šveikauskas.

Kadangi žvėris mieste pasirodė jau vakare, policijos pareigūnai neturėjo galimybės kviesti gyvūnų gelbėtojus. Neringos policijos komisariato patrulis Valdas Žilius vieninteliu šūviu nušovė gyvūną.

„Kadangi tai nutiko miesto centre medžiotojai šioje situacijoje nebūtų gelbėję, šaudyti mieste yra draudžiama“, - tikino komisariato vadovas.

Šiemet tai pirmas kartas, kai Neringos centre kilo incidentas dėl laukinio gyvūno.

„Tokių apšiurusių lapių yra tekę matyti, jos gana dažnai pasirodo mieste. Pasirodo ir usūriniai šunys, juk aplinkui miškai. Šiemet nematyti tik šernų, matyt medžiotojai jų skaičių gerokai sumažino“, - tikino S.Šveikauskas.


Šiame straipsnyje: usūrinis šuožvėrys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių