Nelegalaus dyzelino tiekėjai - vilkikų vairuotojai

Klaipėdos apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (toliau - Klaipėdos AVMI) informuoja, kad Kretingos rajone išaiškinti du nelegalaus kuro įsigijimo ir laikymo atvejai. Didelius kiekius kuro be įsigijimo dokumentų laikiusiems asmenims gresia administracinė atsakomybė ir tūkstantinės baudos.

Klaipėdos AVMI Akcizų administravimo skyriaus specialistai kartu su Klaipėdos miesto Vyriausiojo policijos komisariato kriminalinės policijos Nusikaltimų tyrimo tarnybos Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnais Kretingos rajone, vienos akmens apdirbimo veiklą vykdančios individualios įmonės teritorijoje aptiko 1 tūkst. litrų dyzelinio kuro be jokių įsigijimo dokumentų. Dyzelinas, supilstytas į 1 tūkst. ir 600 litrų talpyklas, pritaikytas degalų perpylimui į transporto priemonių kuro bakus, buvo laikomas netoli šioje teritorijoje esančio gyvenamojo pastato.

Pusę tonos nelegalaus dyzelino pareigūnai rado ir viename buvusios žemės ūkio bendrovės sandėlyje, esančiame Kretingos rajone. Žemės ūkio kultūroms laikyti pritaikyta patalpa prieš kurį laiką buvo išnuomota fiziniam asmeniui, vykdančiam veiklą pagal verslo liudijimą. Turimais duomenimis, nelegalus kuras į Kretingos rajoną atkeliavo iš vilkikų bakų arba šilumvežių šaldytuvų. Abiem atvejais paimti degalų mėginiai išsiųsti tyrimams į Muitinės laboratoriją. Asmenims, nelegaliai įsigijusiems ir laikiusiems didelius kiekius kuro, bus surašyti Administracinių teisės pažeidimų protokolai .

„Dyzelinas - tai akcizinė prekė, jo kaip ir kitų naftos produktų, biokuro, biodegalų gabenimą ir laikymą reglamentuoja  LR Finansų ministro įsakymu patvirtintos taisyklės, už kurių pažeidimą numatyta administracinė atsakomybė ir baudos, siekiančios iki 30 tūkst. litų", - teigia Klaipėdos AVMI viršininko pavaduotojas Virgilijus Beržanskis.

Klaipėdos AVMI Akcizų administravimo skyrius šių metų liepos - rugsėjo mėnesiais atliko 36 naftos produktų laikymo vietų patikrinimus, surašyta 19 administracinių teisės pažeidimų protokolų, iš jų 15 dėl biokuro, naftos produktų gabenimo ir laikymo taisyklių pažeidimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių