Neįgaliųjų vietoje paliktos mašinos bus nukeltos

Uostamiestyje į aikšteles bus nutempti ne tik ant šaligatvių ar pravažiavimų palikti automobiliai, bet ir pastatyti neįgaliesiems skirtose vietose.

Nutirpus sniegui, uostamiesčio policija kartu viešąja įstaiga „Klaipėdos keleivinis transportas“ vykdys akcijas, kurių metu nutempiamos neleistinose vietose pastatytos mašinos. Automobilių nukėlimas  organizuojamas du kartus per savaitę pagal suderintą tvarkaraštį.

Aktyviau kovoti su piktybiškais pažeidėjais ir taikyti jiems griežtesnes sankcijas pareigūnų paprašė miesto savivaldybė.

Pasak įstaigos „Klaipėdos keleivinis transportas“ direktoriaus Gintaro Neniškio, šiuo metu didesnis dėmesys skiriamas asmenims, kurie savo automobilius palieka ant šaligatvių.

G.Neniškis tvirtino, jog tokių vietų uostamiestyje yra daug. Vairuotojai savo automobilius ypač yra įpratę palikti ant šaligatvio prie pastato, kuriame anksčiau veikė viešbutis „Viktorija“.

„Šioje vietoje niekada nebuvo leidžiama statyti mašinų. Tam, kad jas palikti ant šaligatvio turi būti pastatytas specialus ženklas. Pastarojo šioje vietoje niekada nebuvo. Tik griežtos kontrolės nebuvo vykdoma. Dėl to žmonės ir įprato čia palikti savo automobilius“, - pabrėžė vadovas.

Statyti automobilius ant šaligatvių vairuotojai įprato ir Liepų gatvėje, prie pastato, kuriame įsikūręs bendrovės „Teo“ filialas.

G.Neniškis pasakojo, jog šioje vietoje vairuotojai ant šaligatvio sugeba pastatyti net po du automobilius, dėl to pėstiesiems neįmanoma praeiti. Kelios tokios vietos yra ir Vytauto gatvėje.

Problemų kyla ir prie viešbučio „Navalis“. Įstaigos klientai užstato įėjimą į I.Simonaitės biblioteką. Mašinų ant šaligatvio nevengiama palikti ir prie parduotuvės „Baltų kalnas“ Taikos prospekte.

„Senamiestyje stovėjimo vietų automobiliams trūksta. Visi transporto priemones stato ant šaligatvių. Žmonės turi eiti gatvės viduriu“, - pasakojo G.Neniškis.

Artimiausiu metu tokios akcijos bus organizuojamos dažniau. Planuojama nutempti automobilius, kurie paliekami neįgaliesiems skirtose vietose.

„Dar nelabai spėjome tuo užsiimti. Be to, tos vietos dar yra užsnigtos. Laukiame, kol nutirps sniegas“, - tvirtino G.Neniškis.

Šiemet buvo nutempta 40 neleistinose vietose paliktų automobilių.

Už neleistinoje vietoje pastatytą automobilį gali tekti sumokėti:

Bauda už neleistinoje vietoje paliktą automobilį siekia nuo 50 iki 100 litų.

Nuvilkimas į saugojimo aikštelę kainuoja - 138 litus.

Pirmoji valanda aikštelėje nemokama, antra kainuoja - 2,3 lito, para - 17 litų.

Vilkiko iškvietimas kainuoja 80,5 lito - mokamas, kai jau automobilį ruošiamasi kelti, o atėjo savininkas.


Šiame straipsnyje: automobilių nukėlimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių