Nebeliks keltų kompanijos „DFDS Lisco“ pavadinimo

Tarp dviejų Danijos kompanijų įvykęs sandoris palietė ir Klaipėdoje esančią jūrų keltų laivybos kompaniją „DFDS Lisco“.

Beveik dešimtmetį po privatizacijos senąjį laivininkystės trumpinį „Lisco“ išsaugojusioje kompanijoje jo nebeliks.

Liepos 12 dieną didžiausia pasaulyje Danijos laivybos kompanija „A.P. Moller-Maersk“ užbaigė kompanijos „Norfolkline“ pardavimo Danijos kompanijai DFDS sandorį. Jo vertė 425 mln. JAV dolerių.

1961 metais įkurta „Norfolkline“ turi 18 keltų, kurie vykdė keleivių ir krovinių pervežimus tarp Didžiosios Britanijos ir kontinentinės Europos.

DFDS perėmus „Norfolkline“ ją pardavusi laivybos kompanija „A.P. Moller-Maersk“ įsigijo 31,3 proc. DFDS akcijų.

Naujasis DFDS tapo didžiausiu Europoje pervežimų jūromis tinklu. Jis apima krovinių ir keleivių gabenimo maršrutus Baltijos, Šiaurės, Airijos jūromis bei Lamanšo sąsiauriu. Bendrovė taip pat teikia pervežimo keliais ir geležinkeliais paslaugas didžiojoje Europos dalyje.

Dabar DFDS dirba per 6 000 darbuotojų, bendrovėje eksploatuojami 63 laivai, o metinė apyvarta turėtų sudaryti apie 11 mlrd. Danijos kronų.

Šiandien DFDS žinoma tokiais pavadinimais „DFDS Tor Line“, „DFDS Lisco“, „DFDS Lys Line“, „DFDS Seaways“, o taip pat − „Speedcargo“, „Hallens“ ir „DFDS Container Line“.

Įsigijus „Norfolkline“, pavadinimų struktūra buvo pakeista. Ateityje bus naudojami tik du DFDS bendrovės pavadinimai: „DFDS Seaways“ ir „DFDS Logistics“.

„DFDS Seaways“ apima visus keleivių pervežimo maršrutus ir krovininius laivus kartu su susijusiais terminalais.  Pavadinimas „DFDS Seaways“ bus matomas ant visų laivų pirmagalių.

„DFDS Logistics“ vykdys pervežimus keliais, geležinkeliais, taip pat konteinerių gabenimus.

Klaipėdoje esančios jūrų keltų bendrovės „DFDS Lisco“ komunikacijos vadovas Vaidas Klumbys dar negalėjo pasakyti, kada neliks šio pavadinimo. Jis teigė, kad pavadinimai nebus pakeisti nedelsiant, procesas vyks palaipsniui.


Šiame straipsnyje: DFDS Lisco

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių