Naujojo Rusijos kino dienos - Palangoje

Šeštadienį ir sekmadienį kultūros centre „Ramybė" jau trečią kartą vyks Naujojo Rusijos kino dienos.

Šių metų programoje bus parodyti keturi skirtingų žanrų filmai, kuriuose nėra globalių problemų. Režisieriai savo filmuose kalba apie savyje susigaudyti mėginantį žmogų, apie santykį su jį supančiu pasauliu, apie amžinas vertybes bei jų transformacijas. Visi keturi filmai yra pelnę svarbius Rusijos kino apdovanojimus.

Pagrindinį 2008 m. festivalio „Kinotauro" prizą pelnęs debiutinis režisieriaus Bakuro Bakuradzės filmas „Šultesas" pasakoja apie jauną vyrą kišenvagį Lionę, kuris prieš lemtingą avariją buvo sportininkas.

Režisierės Oksanos Byčkovos filmas „Plius vienas" - tai romantiškos meilės istorija, užsimezgusi Maskvoje tarp britų lėlininko Tomo ir jo seminarų vertėjos Mašos.

Komedijomis pagarsėjęs režisierius Jurijus Maminas („Fontanas", „Bakenbardai", „Langas į Paryžių"), liko ištikimas šiam žanrui. Naujausią savo komediją  „Negalvok apie baltas beždžiones", kurioje kalbama apie gyvenimo vertybių pasikeitimą, jis pats ir pristatys.

Buvęs pankų grupės „Delikatesai" lyderis Igoris Vološynas savo pilnametražiame debiute „Nirvana" į ekrano šviesą ištraukia vieną aktualiausių šiandienos problemų - narkomaniją. Tarsi Venecijos karnavalo kostiumais apsirėdę filmo herojai mėgina išgyventi juos atstūmusiame pasaulyje. Tai vientisas kino kūrinys, kuriame estetiškai sujungtas vaizdas, kostiumai, muzika. Neveltui jis buvo pripažintas geriausiu festivalio „Kinotauras" debiutu.

Spalio 13-15 d. „Skalvijos" kino centro rengiamos Naujojo Rusijos kino dienos persikelia į Klaipėdos Kultūrpolį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių