Naujieji metai Neringoje - be fejerverkų

Šiais metais Neringa Naujuosius metus kvies pasitikti netradiciškai. Pirmuosius 2010 metų laikrodžio dūžius pasitiks šimtai žiburių, į dangų nešančių žmonių norus, svajones bei ateinančių metų pasižadėjimus.

Neringa yra išskirtinis kurortas, kurį renkasi kiek kitaip mąstantys, intelektualūs turistai, mėgstantys komfortą. Dėl to po ilgų diskusijų nuspręsta šiais metais padaryti eksperimentą ir atsisakyti naujametinio fejerverko. Visus, Naujuosius metus ketinančius sutikti Kuršių nerijoje, Neringos savivaldybė ragina vietoje fejerverkų, su savimi pasiimti dangaus žibintų ar švytinčių balionų.

Pastarieji bus dalinami susirinkusiems prie šventinės eglės Nidoje. Tikimasi, kad išmušus dvylikai įvyks mažas, žmonių sukurtas stebuklas ir Kuršių nerijos dangų nušvies šimtai žiburių.  Gyventojus bei svečius, kurie Naujųjų metų sutikimo neįsivaizduoja be fejerverkų, Neringos savivaldybė ragina burtis pamaryje, toliau nuo centro ir gyvenamųjų namų. Sutikus naujus metus, rinktis prie šventinių eglių.

Palydint 2009 metus, ilgasis savaitgalis Neringoje neprailgs tiek jaunimui, tiek vyresnio amžiaus žmonėms. Šiais metais nebus sulaužyta tradicija gruodžio 31 d. rengti koncertą Neringos gyventojams ir svečiams. Likus kelioms valandoms iki Naujųjų metų pradžios visi bus laukiami populiariosios klasikos primadonos Vaidos Genytės ir operos solisto Vaido Vyšniausko nemokamame koncerte.

Sutikus naujus metus, Nidoje visi bus pakviesti sušokti naujametinį valsą, o kiek vėliau prisijungti prie linijinių šokių bei naktinės diskotekos. Akcijomis, naujametiniais pasiūlymais ir renginiais sutikti Naujuosius metus Neringoje vilioja ir verslininkai.

Nidoje sausio 1 d. tradiciškai visi bus vaišinami žuviene, susirinkusius šokti kvies kaimo kapela „Joldija“ ir folkloro ansamblis „Giedružė“ . Šventiniams renginiams startas bus  duotas gruodžio 10 d., kuomet bus įžiebta eglė.

Planuojama, kad kalėdinėmis šviesomis nušvis ir Nidos gyvenvietės etnografijos sektorius (Naglių ir Lotmiškio gatvės). Taip bus siekiama parodyti, kad norint bent trumam išvysti kalėdinį stebuklą - nereikia jo ieškoti pasakų knygose ar keliauti už jūrų marių.


Šiame straipsnyje: Neringa

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių