Nauja knyga – tikinčiųjų vienybės link

Ką tik pasirodė nauja klaipėdiečio rašytojo Kosto Kauko knyga „Dievui, Bažnyčiai, žmonėms".

Tai pasakojimas apie nepaprastą asmenybę - Dievo ir Bažnyčios tarną, žmonių guodėją ir įkvėpėją kunigą Liudviką Fetingį bei jo artimuosius. Kartu apybraižoje vaizduojamų įvykių ir pokalbių dalyviai kliudo aktualiausius krikščionių bažnyčios skaudulius.

Anot knygos recenzento doc. dr. Arūno Baublio, ji suteikia galimybę ne tik geriau pažinti L.Fetingį, bet ir pačius save, pastebėti savo artimą, pažvelgti į bažnyčias ir jos tarnų misijas, susimąstyti apie mūsų žmoniškąsias galimybes. Knygoje paliečiamos svarbiausios krikščionybės problemos. Tai daroma vadovaujantis Šventuoju Raštu, žymiausių filosofų, teologų, daugelio kunigų ir paprastų tikinčiųjų mintimis.

Rašytojo K.Kauko teigimu, šią knygą parašyti jį įkvėpė Šventasis Raštas ir visa, kas matyta, skaityta, girdėta. "Esu su tais, kurie stabdo krikščionių skaldimąsi ir siekia visų tikinčiųjų vienybės", - tvirtino autorius.

Todėl sutinkant K.Kauko knygą  „Dievui, Bažnyčiai, žmonėms" diskusijai ir bendram dialogui pakviesti įvairių krikščioniškų konfesijų atstovai. Naujos knygos pristatymas visuomenei rengiamas sausio 7-ąją 17 val. Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešosios bibliotekos konferencijų salėje.

Vienu produktyviausių rašytojų ne tik Klaipėdoje, bet ir Lietuvoje laikomas 80-metis K.Kaukas per 34 kūrybos metus yra išleidęs beveik keturias dešimtis satyrinės prozos ir publicistikos knygų. Vien pernai pasirodė trys jo leidiniai, dedikuoti Sąjūdžio 20-mečiui.


Šiame straipsnyje: kostas kaukas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių