M.Rinau panaikinta kardomoji priemonė

Antradienį Klaipėdos apygardos teismas išnagrinėjo dukters pagrobimu įtariamo Michaelio Rinau gynėjo skundą dėl kardomosios priemonės - suėmimo - paskyrimo ir panaikino Klaipėdos miesto apylinkės teismo ikiteisminio tyrimo teisėjo nutartį.

Pirmosios instancijos teismas buvo skyręs įtariamajam kardomąją priemonę - suėmimą, nes manė, jog byloje surinkti įrodymai patvirtino, kad įtariamasis M.Rinau pagrįstai įtariamas padaręs nusikalstamas veikas, numatytas Lietuvos Respublikos baudžiamajame kodekse (vaiko pagrobimas ir savavaldžiavimas), bei būdamas laisvėje gali trukdyti ikiteisminio tyrimo procesui. Aukštesnysis teismas su ikiteisminio tyrimo teisėjo motyvais nesutiko ir nenustatė nė vieno iš baudžiamajame įstatyme numatytų suėmimo pagrindų, todėl panaikino kardomąją priemonę. Ši teismo nutartis yra galutinė ir neskundžiama.

Primename, kad įtarimas Michaeliui Rinau pareikštas po spalio 20 d. įvykio, kai Klaipėdos miesto vaikų teisių apsaugos tarnyboje, nelaukdamas, kol bus įvykdytas vienas iš teismo sprendimo vykdymo veiksmų - perduotas vaikas, į Vokietiją jis išsivežė savo mažametę dukrą Luisą.


Šiame straipsnyje: rinau

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių