Minske – specializuota transporto paroda

Spalio 7-10 dienomis Minske (Baltarusija) vyks antroji specializuota transporto paroda „TRANSPORTAS IR LOGISTIKA 2008". Šios parodos metu, spalio 8-10 dienomis, rengiamas Baltarusijos transporto forumas.

Renginių tikslas - kompleksiškai pristatyti visų rūšių transporto ir logistikos sistemas bei jų įrangą, keleivių ir krovinių pervežimo paslaugas, transporto informacines ir aptarnavimo sistemas. Parodą ir forumą inicijuoja Baltarusijos transporto ir ūkio ministerijos, Baltarusijos geležinkeliai, didžiausios Baltarusijos transporto asociacijos.

Siekiant plėtoti bendradarbiavimą su Baltarusijos eksportuotojais ir importuotojais, taip pat stiprinant Klaipėdos uosto ir jo kompanijų įvaizdį rinkoje, formuojančioje didžiausią pagal apimtį uosto tranzitinių krovinių srautą, Klaipėdos uostas parodoje bus pristatytas jungtiniu 108 kv. m ploto stendu. Jungtinėje Klaipėdos uosto ekspozicijoje dalyvauja Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija, AB „Klaipėdos jūrų krovinių kompanija" (KLASCO), AB „Klaipėdos nafta", UAB „Klaipėdos konteinerių terminalas", UAB „Birių krovinių terminalas", UAB „Navalio jūrų agentūra", UAB „Arijus", UAB „Baltijos pervežimai", UAB „Baltijos grupė", UAB „Limarko jūrų agentūra", UAB „BPA", UAB „Vakarų krova" bei AB „Lietuvos geležinkeliai".

Parodos metu rengiamas Baltarusijos transporto forumas. Jame bus aptariama Baltarusijos transporto ir logistikos sistemos plėtra, taip pat jos integracijos ir prekių tiekimo logistinės grandinės kryptimi Europa-Kinija ekonominės, teisinės, organizacinės, mokslo ir technikos problemos. Forumo plenarinio posėdžio ir apvaliojo stalo diskusijų metu planuojama atlikti pervežimų sausumos keliais organizavimo galimybių ir problemų analizę, parinkti aktualiausias ir perspektyviausias transporto ir logistikos sistemos plėtros kryptis, atsižvelgiant į tarptautinę patirtį ir vykdomą veiklą užsienio šalyse.

Baltarusijos transporto forume pranešimą skaitys LR susisiekimo viceministras Česlovas Šikšnelis.

Parodoje „TRANSPORTAS IR LOGISTIKA 2008" ir minėtame forume Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijai atstovaus atstovybės Baltarusijos Respublikoje vadovas Artūras Gaidauskas.

Bendras tranzitas (Baltarusija):

2005 m. - 3,5 mln. t.;

2006 m. - 4,5 mln. t.;

2007 m. - 6,3 mln. t.


Šiame straipsnyje: Klaipėdauostasparoda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių