Miesto valdžia siekia apskrities pastato

Klaipėdos taryba pritarė Danės gatvėje esančio pastato, kuriame dabar įsikūrusi likviduojama Klaipėdos apskrities viršininko administracija, perėmimui.

„Šis pastatas reprezentacinis. Buvusi miesto rotušė. Jis labai reikalingas Klaipėdai“, - tvirtino Turto ir privatizavimo skyriaus vedėja Genovaitė Paulikienė.

Anot jos, tarybos pritarimas yra pirmas žingsnis į pastato perėmimą savivaldybės nuosavybėn. Jis reikalingas, kad Vyriausybė pradėtų rengti nutarimą.

Klaipėdos savivaldybės mero pavaduotoja Judita Simonavičiūtė, kuri dalyvauja apskričių viršininkų administracijos likvidavimo komisijoje, tvirtino, jog pareikšti į pastatą pasiūlė Vyriausybė.

„Kas įsikurs pastate spręsime ateityje. Dabar ten esančiuos institucijos mums netrukdys. Sutiksime priimti visas. Vėliau spręsime, ar jas reikia iškelti į kitas vietas. Svarbiausia, kad pastatas taptų mūsų nuosavybe“, - pabrėžė J.Simonavičiūtė.

Likvidavus Klaipėdos apskrities administracija, dalį jos funkcijų ir darbuotojų perimtų savivaldybė. Ji neturi užtektinai patalpų, kad galėtų suteikti tinkamas darbo vietas.

Dėl patalpų trūkumo dalis administracijos padalinių veiklą vykdo pastatuose, kurie yra išsimėtę po visą miestą. Į šias patalpas iš kitų pastatų būtų galima perkelti ir dalį Klaipėdos savivaldybės skyrių.

Posėdyje dalyvavę tarybos nariai vienbalsiai pritarė šio pastato perėmimui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių