Metų klaipėdietė – Nijolė Hansen (papildyta)

Aštuntąja metų klaipėdiete dienraščio „Klaipėda“ skaitytojai išrinko Socialinių problemų sprendimų asociacijos bei Klaipėdos apskrities verslininkų asociacijos pirmininkę Nijolę Hansen.

Sveikino vyras ir dukra

Ne pirmą kartą klaipėdiečių valia patekusi į konkurso finalą N.Hansen miestiečių pagarbos nusipelnė už rūpestį neįgaliais žmonėmis, talentingais, bet nepasiturinčiais vaikais, pagalbą senelių globos namams.

Pasveikinta ne tik miesto mero Rimanto Taraškevičiaus ir dienraščio „Klaipėda“ vyriausiojo redaktoriaus Valdemaro Puodžiūno N.Hansen sulaukė įspūdingos gėlių puokštės iš sutuoktinio Nielso Hansen bei nuoširdžių žodžių iš dukros Auksės.

Susijaudinusi netikėtai užklupusio dėmesio aštuntoji Metų klaipėdietė kalbėjo trumpai.

„Neslėpsiu, man malonu, kad mūsų asociacijos daromi darbai buvo įvertinti miesto gyventojų. Labai džiaugiuosi. Jeigu žmonės nori panašių konkursų ir juose aktyviai balsuoja, vadinasi, tai tikrai reikalinga. Gerbiu klaipėdiečių pasiryžimą ieškoti miesto vardą garsinančių ir jo labui aktyviai dirbančių moterų. Ne kartą galvojau apie tai, kad trečius metus iš eilės patekusi į finalinį septynetuką galbūt užimu kurios nors kitos miestiečių pagarbos nusipelniusios moters vietą. Manau, tokių Klaipėdoje yra nemažai“, - gausiam žurnalistų būriui teigė N.Hansen.

Laimėtoją apipylė dovanomis

Dienraščio „Klaipėda“ redaktorius V.Puodžiūnas Metų klaipėdietei įteikė tradicines dienraščio „Klaipėda“ dovanas - Metų klaipėdietės regalijas: menininko Vytauto Karčiausko sukurtą sagę su juoduoju deimantu ir skulptūrą.

Dar vieną tradicinę bei itin brangią dovaną N.Hansen gavo iš bendrovės „Laimės tiltas“ - prabangų „Chopard“ firmos balto aukso žiedą su deimantais.

Ivo Nikkolo prekinio ženklo atstovė Klaipėdai Laima Petkevičienė įteikė konkurso nugalėtojai tūkstančio litų vertės dovanų čekį apsipirkti šio ženklo parduotuvėse.

Mados namų „Cantas“ atstovai dovanojo specialiai Metų klaipėdietei sukurtą menininkės Sonatos Bylaitės papuošalą. O bendrovė „Rivjera Baltic“, pristatanti Lietuvoje „Prada“ parfumeriją, Metų klaipėdietei padovanojo kvepalus.

Dėmesys - septynetukui

Nors Metų klaipėdiete paskelbta tik viena moteris, pagarbos, padėkų ir dovanų netrūko visoms septynioms finalinio konkurso etapo dalyvėms.

Šiemet konkurso finalininkėmis, be N.Hansen, tapo greičiausia Lietuvos moteris, praėjusių metų Europos jaunimo čempionė, pasaulio studentų vasaros žaidynių (universiados) laimėtoja Lina Grinčikaitė, gyvūnų globos namų „5 pėdutės“ steigėja, įmonės „Aumura“ direktorė Rita Ilgūnė, sporto klubo „Kitonija“ steigėja Kristina Kesminienė, Klaipėdos valstybinės kolegijos lektorė, Vokiečių bendrijos ir labdaros organizacijos „Sandora“ pirmininkė Magdalena Piklaps, Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė ir Klaipėdos koncertų salės vadovė Danutė Žičkuvienė.

Bendrovės „Krasta Auto“ vertinga dovana - prabangus laikrodis - teko Danutei Žičkuvienei, kuriai pritrūko mažiausiai balsų iki Metų klaipėdietės titulo. Ši bendrovė įsteigė ir simpatijos prizą, kuris teko L.Grinčikaitei. Bandomasis važiavimas naujutėlaičiu BMW - tokia dovana teko greitakojei sportininkei.

Renginio mecenato bendrovės "Orlen Lietuva" generalinio direktoriaus pavaduotoja logistikai Danielia Krelovska bei Vamzdynų ir jūrinių terminalų direktorius Linas Baužys visoms septynioms moterims dovanojo specialiąsias nuolaidų korteles, kurios suteikia išskirtinę nuolaidą visose tinklo "Orlen Lietuva" degalinėse. Kortelėse taip pat yra pinigų suma, suteiksianti galimybę kiekvienai moteriai į savo automobilį prisipilti degalų.

"Valentis Pharma Biocell" drėkinamųjų odos priemonių linijos atstovė Klaipėdai Loreta Tarvydienė konkurso finalininkėms įteikė drėkinamųjų odos priemonių linijos produktų rinkinius.

Grožio instituto "Sothys“ direktorė Sabina Repčenkienė, kaip ir kasmet, visoms septynioms moterims įteikė dovanų. Šiemet klaipėdiečių septynetukui dovanų paruošė ir „Sirova Vilnius“ atstovai, padovanoję moterims „Jon Frieda“ firmos plaukų priežiūros priemonių rinkinius.

Konkurso laimėtoją ir finalininkes sveikino Kazimira Prunskienė - politikė, nepraleidusi nė vienų Metų klaipėdietės titulavimo iškilmių.

Šiemet konkurse būta naujovių. Balsuoti už pretendentes galima buvo trimis būdais. Laimėtoja išaiškinta susumavus balsus, atiduotus interneto portale www.kl.lt, trumposiomis SMS žinutėmis ir balsavimo lapeliais, iškirptais iš dienraščio „Klaipėda“.

Lyderės balsuojant kiekvienu būdu skyrėsi. Internetu daugiausiai simpatijų sulaukė R.Ilgūnė. O iškirptų iš laikraščio lapelių skaičiumi ir SMS balsų daugiausiai teko N.Hansen.

Svečiams - didesnė salė

Šiemet konkurso laimėtojų pagerbimo vakaras surengtas Klaipėdos universiteto auloje. Restauruota šimtamečio pastato iškilmių salė šįkart pasirinkta dėl kelių priežasčių.

Iki šiol nė vienas Metų klaipėdietės vakaras nebuvo sulaukęs tokio gausaus būrio svečių. Bet kuri kita bent kiek prabangesnė miesto salė vargiai būtų sutalpinusi per 200 svečių.

Gėlių salono „Frezija“ kompozicijomis papuoštoje salėje tilpo ne tik šventės dalyviai, bet ir Rožinio kaspino draugijos bei moteriškų drabužių tinklo „Ivo Nikolo“ vėžio prevencijos projekto meninių nuotraukų ekspozicija.

Be to, šiųmetiniai Metų klaipėdietės rinkimai sulaukė didesnio rėmėjų dėmesio, o ir atlikėjų pajėgos buvo kur kas gausesnės.

Linksmino žvaigždės

Vakaro pradžią nuskaidrino LCC tarptautinio universiteto varpelių choro atliekamas kūrinys.

Elegantiškasis renginio vedėjas Rolandas Vilkončius pasveikino Metų klaipėdietėmis ankstesniais metais paskelbtas sportinių šokių ansamblio „Žuvėdra“ vadovę Skaistutę Idzelevičienę, Vaikų ligoninės vyriausiąją gydytoją Klaudiją Bobianskienę, Atėnų parolimpinę čempionę, „Vyturio“ vidurinės mokyklos fizinio lavinimo mokytoją Aldoną Grigaliūnienę, Jūrų muziejaus direktorę Olgą Žalienę, Vyriausybės atstovę Klaipėdos apskrityje Kristiną Vintilaitę, pradinių klasių mokytoją, šešių vaikų mamą Žanetą Norkuvienę, Klaipėdos Pilies džiazo festivalio prezidentę Ingą Grubliauskienę.

Moterims įteiktos pavasarinių gėlių puokštės.

Šventei džiugesio ir nuotaikos teikė Rūtos Ščiogolevaitės, Deivio ir televizijos projekto „Chorų karai“ dalyvio Klaipėdos choro atliekamos dainos. Renginio pabaigą nuskaidrino grupė „Trys apelsinai“.

Svečiai vaišinosi restorano „Navalis“ patiektu maistu, bendrovės „Mineraliniai vandenys“ parūpintais gėrimais ir alaus daryklos "Švyturus-Utenos alus" alumi - "Švyturio Baltuoju", "Baltijos" bei "Ekstra"

 
VIDEO: Michail Andrijanov



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

  • Lietuvos jūrų muziejuje prasideda 45-asis sezonas
    Lietuvos jūrų muziejuje prasideda 45-asis sezonas

    Lietuvos jūrų muziejus pradeda 45-ąjį sezoną, dirbdamas ne tik savaitgaliais, o nuo trečiadienio iki sekmadienio. ...

  • Skulptūrų parke inkilai patys neatsiranda
    Skulptūrų parke inkilai patys neatsiranda

    Skulptūrų parkas, pritraukiantis vis daugiau lankytojų, sulaukia ir pastabų. Antai kažkas teigė pastebėjęs, esą parke gerokai sumažėję inkilų, o kai kurie likę – aplūžę ir nebetinkami sparnuočiams gyventi. ...

    4
  • Kiemams Klaipėdoje tvarkyti – solidi suma
    Kiemams Klaipėdoje tvarkyti – solidi suma

    Susisiekimo ministerija šiemet Klaipėdos miesto gatvių, kiemų ir juose esančių automobilių stovėjimo aikštelių bei dviračių ir pėsčiųjų takų atnaujinimui ir remontui skyrė milijonus eurų. Trečdalis šios sumos numatyta dau...

    4
  • Turto pardavimo aukcionų datos nežinomos
    Turto pardavimo aukcionų datos nežinomos

    Praėjus daugiau nei pusmečiui nuo tada, kai Turto bankas paskelbė parduosiantys buvusio kino teatro „Jūratė ir Kastytis“ pastatus, esančius Taikos prospekte, bei du namus Herkaus Manto gatvėje, Klaipėdoje, lig šiol dar neparengti j...

  • Melnragėje pasigesta informacinio stendo
    Melnragėje pasigesta informacinio stendo

    Ties įėjimu į pagrindinį Melnragės paplūdimį, Odesos promenados prieigose, pasigesta informacinio stendo, kuris buvo įrengtas vos prieš pusketvirtų metų. Paaiškėjo, jog lenta buvo nuimta atnaujinimui. ...

    3
  • „Regitros“ paslaugos buvo neprieinamos
    „Regitros“ paslaugos buvo neprieinamos

    Savaitės pradžioje daugybė vairuotojų negalėjo prisijungti prie „Regitros“ vairuotojų portalo. Vėliau pasirodė pranešimas, kuriuo patvirtinta žinia apie sutrikimą ir atsiprašymas už nepatogumus. ...

  • Įsiutino įžūlumas: taromatą pavertė šiukšlynu
    Įsiutino įžūlumas: taromatą pavertė šiukšlynu

    Vienoje Klaipėdos rajone esančioje parduotuvėje veikiantis taromatas keisto piliečio pastangomis virto šiukšlynu. Net ir ne kartą viešai gėdintas gyventojas vis tiek velka šiukšles iš savo namų ir krauna į keli...

    6
  • Klemiškės autobusų stotelėje – išdaužtas stiklas: dar vienas paauglių vandalizmo atvejis?
    Klemiškės autobusų stotelėje – išdaužtas stiklas: dar vienas paauglių vandalizmo atvejis?

    Kažkas išdaužė Klemiškės autobusų stotelės paviljono stiklą. Manoma, kad tai – dar vienas paauglių vandalizmo atvejis. Kol kas bendruomenės nariai niekur dėl to nesikreipė, tačiau jaučiasi nesaugūs, kadangi panašūs įv...

    3
  • Klaipėdos centre elgetaujanti moteris baudžiama nebus?
    Klaipėdos centre elgetaujanti moteris baudžiama nebus?

    Herkaus Manto gatvėje dažnai pastebima elgetaujanti moteris, veikiausiai benamė. Klaipėdiečiai ją matė dar žiemą, tiesiog sėdinčią ant šalto grindinio prie vieno restorano, o šalia jos – dubenėlį, į kurį praeiviai įmesdavo ...

    13
  • Varžytuvės dėl darbo Klaipėdos rinkimų komisijose
    Varžytuvės dėl darbo Klaipėdos rinkimų komisijose

    Iki Lietuvos prezidento rinkimų pirmojo turo likus mėnesiui, pageidaujančiųjų dirbti rinkimų komisijose daugiau nei reikia. Nors Klaipėdoje rinkimų apylinkių komisijų komandos – per puspenkto šimto žmonių – jau suformuotos, kasdi...

    5
Daugiau straipsnių