Meras susitiko su Klaipėdos arenos valdytoju

Po pusantrus metus trukusių teisminių ginčų arenos valdytojas galės pradėti darbus. Užvakar meras Rimantas Taraškevičius susitiko su konkursą laimėjusio „Bilietai LT“ ir „Makroconcert“ konsorciumo atstovais.

Konkurso dėl Klaipėdos arenos valdytojo rezultatus teismui buvo apskundusi iš jo pašalinta bendrovė „Seven Entertainment“.

Uostamiesčio savivaldybės ir šios įmonės bylinėjimasis truko pusantrų metų. Tiek pirmos, tiek antros instancijos, tiek Aukščiausiasis teismas ginčą išsprendė savivaldybės naudai.

„Iš karto tikėjome, kad sprendimas mums bus palankus. Pagaliau šis ginčas išspręstas. Reikėjo laukti pusantrų metų, kad galėtume pradėti dirbti. Nesame laimingi dėl sugaišto laiko“, – tvirtino R.Taraškevičius.

Užvakar uostamiesčio vadovas buvo susitikęs su koncesininkų atstovais. Trumpai buvo aptarta, kaip bus dirbama. R.Taraškevičius antrą susitikimą su „Bilietai LT“ ir „Makroconcert“ konsorciumo atstovais planuoja po poros savaičių.

„Išklausysime jų pageidavimus, pastebėjimus. Gal jie matys projekte kokių netikslumą, prašys ką nors pakeisti, pataisyti. Kol kas jie galėjo tik mąstyti ir galvoti, ką darys. Į objektą jų niekas neįsileido, nes nebuvo pasirašyta sutartis“, – komentavo meras.

Anot R.Taraškevičiaus, didžiausia šio teisminio ginčo žala – užsitęsę darbai. Arenos valdytojas turi savo lėšomis įrengti apie 90 kvadratinių metrų plotą, investuoti į objekto statybas 0,5 mln. litų.

„Žala tokia, kad darbus galėjome pradėti kur kas anksčiau. Gal esminių pakeitimų nebus“, – pabrėžė meras.

Su arenos valdytojo konkursą laimėjusiu „Bilietai LT“ ir „Makroconcert“ konsorciumu sutartį bus siekiama pasirašyti kuo greičiau. Ją turi patvirtinti miesto taryba. Tai numatoma padaryti rugsėjį vyksiančio posėdžio metu.


Šiame straipsnyje: Klaipėdos arena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių