Ligonė Tėvynei prisiekė savo namuose

Šįryt neįgali klaipėdietė prisiekė būti ištikima Lietuvos Respublikai, laikytis jos Konstitucijos ir įstatymų. Dėl ligos į Vidaus reikalų ministeriją negalėjusi atvykti klaipėdietė tapo antrąja šalyje, priesaiką davusi savo namuose.

Klaipėdoje gimusi ir augusi moteris turėjo prigimtinę teisę į Lietuvos Respublikos pilietybę. Tačiau nepalankiai susiklosčiusios gyvenimo aplinkybės bei sunki liga neleido moteriai tokiu pat būdu, kaip daugelis kitų ne lietuvių tautybės žmonių, gauti mūsų valstybės pilietybę patvirtinančius dokumentus.

58 metų moteris, nepaisant ligos, svečius iš Migracijos tarnybos priėmė pakiliai nusiteikusi.

Migracijos departamento prie Lietuvos Respublikos Vidaus reikalų ministerijos direktoriaus pavaduotojas Algimantas Varnelis, įgaliotas ministro šįryt autobusu atvyko į Klaipėdą priimti priesaikos. Trispalvė vėliava ant stalo greta ligonės lovos, Konstitucija bei  valstybės herbas - tai buvo atributai suteikę ypatingo iškilmingumo momentui. Kartą persiskaičiuosi tekstą moteris jį perskaitė su išraiška ir su ašaromis akyse spaudė A.Varneliui ranką.

„Sunku net patikėti, negi aš pagaliau turėsiu Lietuvos piliečio pasą“, - džiūgavo moteris. 

Vos kelias minutes užtruko kiti formalumai. Mobiliąja biometrinių duomenų nuskaitymo įranga moteris buvo nufotografuota, nuskaitytas jos piršto atspaudas bei parašas. Tokiu aparatu Migracijos skyriaus darbuotojai naudojasi, kai reikia pagaminti dokumentus ligotiems žmonėms. Nuo praėjusių metų rugpjūčio pabaigos Klaipėdoje jis naudotas jau daugybę kartų.

Po mėnesio Puodžių gatvėje gyvenanti klaipėdietė gaus dokumentus, kurie jai reikalingi ne tik tvarkyti reikalus, bet ir jaustis pilnateise savo šalies piliete.

„Čia gimiau ir užaugau. Pati dalyvavau statant miestą. Turėjau dvi svajones - pakilti iš ligos patalo ir gauti pilietės dokumentus“, - džiaugėsi moteris.


Šiame straipsnyje: piliečio priesaika

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių