Lietuvos laivas ieško minų Latvijos vandenyse

Lietuvos karinių jūrų pajėgų minų paieškos ir nukenksminimo laivas „Sūduvis“, dalyvauja Latvijos teritoriniuose vandenyse ir išskirtinėje ekonominėje zonoje Baltijos jūroje vykstančiuose kariniuose mokymuose „Baltic Fortress 2010“ („Baltijos Tvirtovė 2010“).

Jų tikslas - įvertinti tarptautinius Baltijos šalių jaunesniųjų štabo karininkų kursus baigiančių klausytojų pasirengimą. Rygoje organizuojamuose penkių mėnesių trukmės kursuose kartu su Latvijos ir Estijos karininkais šiuo metu studijuoja ir du Lietuvos karinių jūrų pajėgų atstovai.

Kursų dalyvių pasirengimas vertinamas vykdant realius karinius mokymus mokymus. „Baltic Fortress“ organizuoja ir jiems vadovauja patys kursų klausytojai. Jų veiksmus stebi ir vertina Baltijos eskadros štabo ir Baltijos šalių jaunesniųjų štabo karininkų kursų vadovybės atstovai. Vetinama, kaip jaunesnieji štabo karininkai, reaguodami į karinio konflikto scenarijaus įvykių eigą ir analizuodami terorizmo grėsmes, planuoja ir vykdo karinę operaciją jūroje. Mokymai atliekami pagal NATO doktrinas ir procedūras.

Šių metų mokymuose dalyvauja penki Baltijos eskadros (BALTRON) bei papildomai mokymams priskirti Lietuvos ir Latvijos karo laivai.

Pratybų metu taip pat yra tobulinami karo laivų įgulų jūrinius įgūdžiai - manevravimo, šaudymo, išminavimo, laivų konvojavimo, laivų sulaikymo jūroje, paieškos ir gelbėjimo ir pagalbos suteikimo jūroje įgūdžiai.


Šiame straipsnyje: sudūvis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių