Lietus ir toliau semia Klaipėdos gatves

Nesiliaujantis lietus klaipėdiečiams sukėlė rūpesčių. Probleminėse vietose patvino gatvės, buvo užpilti rūsiai. Susipainioję gyventojai į avarines tarnybas kreipiasi ir dėl kieme prilijusių duobių.

Bendrovės „Klaipėdos vanduo“ Tinklų departamento direktorė Dalia Venckūnienė tvirtino, jog pastarosiomis dienomis nusiskundimų dėl lietaus padarytos žalos gauta apie dešimt.

Daugiausia rūpesčių kilo, kai pradėdavo smarkiai lyti. Tinklai pripildydavo vandens, šis nebegalėdavo nubėgti ir patvindavo gatvės.

„Jei lietus būdavo nedidelis, problemų nekildavo. Jis nubėgdavo“, – teigė vadovė.

D.Venckūnienė tvirtino, jog problemų dėl patvinusių gatvių nuolat kyla tose pačiose vietose. Vadinamųjų „karštųjų“ taškų yra dešimt. Tarp jų Mokyklos, Liepojos, Smiltelės gatvėse, Šilutės plente.

Apie šias vietas yra informuota miesto savivaldybė. D.Venckūnienė teigimu, šiuo metu rengiamas projektas Smiltelės gatvėje esančių tinklų remonto darbams.

„Savivaldybė po truputį stengiasi spręsti problemas dėl lietaus nuotekų sistemos“, – tvirtino direktorė.

Lietaus vandens nubėgimo groteles užkiša ir nuo medžių pradėję kristi lapai. Anot departamento vadovės, tokių problemų ypač kyla gatvėse, kur nuolydis yra į vieną pusę.

„Darbuotojams tenka važiuoti ir atkimšti groteles, kad nubėgtų vanduo. Esame groteles išvalę nuo lapų, bet jos vėl užsikemša. Didelių problemų jas atkimšti nekyla“, – komentavo vadovė.

Klaipėdiečiai kreipiasi ir dėl užlietų rūsių. Dažniausiai užpilami tų namų rūsiai, kur nuo į lauką išeinančių vamzdžių nuimti dangteliai. Pasitaiko, jog užsikemša ir drenažiniai vamzdžiai.

Įvyksta ir kuriozinių situacijų. Pasitaikė ne vienas atvejis, kai gyventojai bendrovės „Klaipėdos vanduo“ avarinei tarnybai praneša, jog kieme užsikimšo lietaus vandens nubėgimo kanalizacija, o atvykus specialistams paaiškėja, kad tai tik vandens pilna duobė.

„Kiemuose daug duobių. Į jas prilyja, o žmonės pagalvoja, kad užsikimšo kanalizacija ir kviečia mus. Atvažiuojame, žiūrime brėžinius ir paaiškėja, kad čia nėra jokių vamzdžių. Paskutinis toks atvejis buvo Kretingos gatvėje“, – tvirtino D.Venckūnienė.


Šiame straipsnyje: liūtis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių