LCC studentai neatsilaikė prieš vilniečius

Klaipėdoje įvykusioje centrinėje septintojo turo dvikovoje susitiko pagal prarastus taškus lygoje pirmaujančios komandos Vilniaus Gedimino technikos universitetas (VGTU) ir Klaipėdos LCC tarptautinis universitetas (LCC). Pergalę rezultatu 86:79 (19:23, 20:22, 26:24, 21:10) šventė VGTU.

Nuo pat rungtynių pradžios į priekį išsiveržė LCC, kuri laimėjo atkarpą 9:0. Po tokios pradžios VGTU krepšininkai sugebėjo atsigauti ir ėmė vytis varžovus. Po 10 minučių 23:19 šeimininkų naudai. Antrasis kėlinys prasideda taip  pat - LCC laimi atkarpą 10:2 ir pirmąkart rungtynėse įgyja dviženklę persvarą. Kėlinio pabaigoje VGTU sumažina atsilikimą iki 6 taškų - 45:39 po dviejų kėlinių.   LCC ekipa nuolat pirmavo keliais taškais, o mažiausias šeimininkų skirtumas buvo šeši taškai.

VGTU trečiąjį kėlinį pradėjo 2 taškais, tačiau LCC atsakė 5 taškais iš eilės. Trečiojo ketvirčio viduryje vis dar dviženklė LCC persvara - 62:52. VGTU tradiciškai gerai sužaidė ketvirčio pabaigą ir sumažino atsilikimą iki 4 taškų.

Ketvirtojo pradžioje VGTU truktelėjo į priekį ir persvėrė rezultatą savo naudai 71:74. Ketvirtojo ketvirčio viduryje svečiai įgijo didžiausią persvarą rungtynėse - 73:79. Šeimininkai ėmė skubėti lyginti rezultatą, kuo pasinaudojo aktyviai rungtyniavę svečiai, kurie versdavo varžovus prasižengti.   Iki rungtynių pabaigos likus dviem minutėms šeimininkai pelnė 2 taškus, o netrukus dar 2 su pražanga pridėjo St.Paul Lathamas ir LCC priartėjo iki trijų taškų.

VGTU krepšininkai klysta dviejose atakose iš eilės ir šeimininkai po M.Secko metimo priartėja iki minimumo. Iki rungtynių pabaigos likus 24 sekundėms, klysta St.Paul Lathamas ir paskutiniąją ataką rengė VGTU.  Iki rungtynių pabaigos likus 18 sekundžių o prie baudų metimo linijos stojo A.Pranevičius, kuris pataikė abu metimus. Netrukus suklydo M. Seckas ir LCC krepšininkai vėl bandė gelbėtis pražangomis. Tačiau A.Pranevičius pataikė dar du metimus iki rungtynių pabaigos likus 11 sekundžių. LCC puldama varžovų krepšį suklydo ir trečią kartą eilinius du baudos metimus pataikė A.Pranevičius, ir VGTU šventė pergalę rezultatu 79:86.

„Nors mes ir turėjome keletą traumuotų krepšininkų, kurie negalėjo žaisti, panašu, jog varžovai mūsų neįvertino ir už tai buvo nubausti. Žiūrint pagal komandų sąrašus varžovai akivaizdžiai stipresni, tačiau rezultatas kalba ką kita" - lakoniškas buvo VGTU vyr. treneris G.Šerkšnas.

 „Jei komanda nesigina, nėra ko svajoti apie pergalę. Krepšininkai aikštelėje tarpusavyje nebendravo ir buvo nubausti" - po rungtynių ant saviškių tūžo LCC vyr. treneris S.Hollowellas.


Šiame straipsnyje: studentų lyga

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių