Latviai į Lietuvą vyksta be dokumentų

Pasieniečiai ketvirtadienį pasienyje su Latvija sulaikė penkis šios šalies gyventojus, kurie Lietuvoje buvo be dokumentų.

Palangos savivaldybės Būtingės gyvenvietėje patikrinimui sustabdytu automobiliu „Mercedes Benz 200" vykusi 50 metų Latvijos gyventoja neturėjo jokio kelionės dokumento. Pasieniečiai jai skyrė administracinę nuobaudą - įspėjimą.

Ten pat buvo sustabdytas automobilis „Volvo V40". Juo važiavę 25 metų metų Latvijos pilietis ir 20 metų šios šalies gyventoja taip pat pasieniečiams negalėjo pateikti kelionės dokumentų. Jiems skirti įspėjimai.

Toks pats atvejis užfiksuotas ir Joniškio rajone. Čia automobiliu „BMW 318" vykusios Latvijos gyventojos, į Lietuvą įvažiavo be dokumentų. Jas pasieniečiai irgi administracine tvarka įspėjo.

Nors nuo praėjusių metų gruodžio 21 d. ir buvo panaikinta sienos kontrolė prie vidaus sienų, tačiau vykstant per Lietuvos sieną su Lenkija ar su Latvija keliaujantieji privalo turėti pasą ar asmens tapatybės kortelę. Šiuos dokumentus Lietuvos ir kitų Europos Sąjungos valstybių narių piliečiams reikia turėti ir būnant pasienio ruože. Pabrėžtina, kad šis reikalavimas galioja ne tik būnant pasienio su Rusija ar Baltarusija ruože, bet ir pasienio ruože su Latvija bei Lenkija.


Šiame straipsnyje: pasienis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių