Lapų surinkimo darbai uostamiestyje įgauna pagreitį

Nors dauguma medžių vis dar su lapais, gatvės ir žaliosios miesto zonos bei parkai jau nudažyti gelsvais ir rausvais atspalviais. Tad šią savaitę pradėti aktyvūs nukritusių lapų tvarkymo darbai Klaipėdos miesto centre.

„Naudojamės proga, kad nelyja, nes šlapius lapus surinkti daug sudėtingiau. Visas lapkričio mėnuo – pats darbymetis. Dauguma medžių dar su lapais, tad darbams galo nematyti“, – teigė „Klaipėdos želdinių“ direktorius Gediminas Valašinas.

Paprastai darbai suintensyvėja pakilus stipriam vėjui, nes tuomet daugiausiai prikrečiama lapų.

Surinkti lapai yra kompostuojami „Klaipėdos želdinių“ medelyne. Kompostas panaudojamas gėlių bei medelių sodinimui.

Trečiadienio pavakarę Klaipėdoje prognozuojamas lietus. Tikėtina, jog penktadienį sulauksime jau ir pirmojo sniego, tad valytojai stengiasi iki rytojaus kuo daugiau nuveikti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

cccc

cccc portretas
I talka is arestines tegul sluoja gatves ,

Fuuuuuu

Fuuuuuu portretas
Kas čia perdu pavadinimas? Iš kokios komjaunimo tiesos subinės ištrauktas? Tiesiog šlapios daktariškos dešros, šprotų, vinigreto ir žigulinio alaus kvapais iš primyšto tuliko tokie straipsnių pavadinimai atsiduoda.

nespes

nespes portretas
na tikrai ne laiku lietus prades lyti ir snigti.Niekaip nesuprantu kokiu laiku dirba tie valytojai ir kokiose vietose ir kiek ju isviso yra Klaipedoje.Valytoju nesimato,jeigu koks ir pasirodo,tai neaisku kas jam pasakyta dirbti,nes yra tokiu,kurie pravaiksto kelias valandas su tusciu maisu,nei siuksles valo,nei lapus.Tai niekaip nesuprantu ko reikia laukti? Krenta lapai,tai tegul ir sluoja,o ne laukti kada palis ir ant tokiu kruvu lapu koses teks slidineti.As jau paslydau,kreipiausi i valdas kam priklauso teritorija valyti,tai valytoja isvis dingo,o man sake ateiti ir parasyti pretenzija.Kaip ateiti, jei tris dienas turejau guleti.Tai kas kaltas,ar lapai,kad krenta ar nekontroliuojamas is birzos siustas bedarbis,kuriam svarbu atstumti kelias valandas?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių