Lapkritį klaipėdiečiai už šilumą mokės brangiau

Šiandien bendrovės „Klaipėdos energija“ valdyba patvirtino naują šilumos kainą, kuri įsigalios nuo lapkričio. Ji bus 3 proc. didesnė nei dabartinė.

Nuo lapkričio uostamiestyje įsigaliosianti kaina siekia 16,90 cento už kilovatvalandę be pridėtinės vertės mokesčio. Įmonės „Klaipėdos energija“ valdybos nustatyta kaina išsiųsta derinti Valstybinei kainų ir energetikos komisijai. Galutinė šilumos kaina įsigaliosianti nuo lapkričio bus paskelbta iki spalio 25 dienos.

„Didesnė šilumos kaina nustatyta, nes brangsta kuras - dujos ir mazutas“, - tvirtino bendrovės „Klaipėdos energija“ Finansų ir ekonomikos departamento direktorius Kęstutis Jonkus.

Spalį klaipėdiečiai už šilumą mokės 16,34 cento už kilovatvalandę be pridėtinės vertės mokesčio. Nustatyta kaina buvo 10 proc. mažesnė nei prieš tai. Pridėtinės vertės mokestis šilumai siekia 9 proc.

Net ir nuo lapkričio įsigaliojus didesnei kainai klaipėdiečiai už šilumą mokės mažiausiai, lyginant su kitais didžiausiais miestais.

Pagal patvirtintą metodiką šilumos kaina bus perskaičiuojama kas mėnesį. Jei kuro kainą pakito daugiau nei 5 proc., tai šilumą tiekiančios įmonės privalo daryti.

„Šilumos kaina banguos - tai didės, tai mažės. Viskas priklausys nuo kuro kainos. Dabar yra jos augimo tendencijos“, - aiškino K.Jonkus.

Dabar galiojanti šilumos kaina (be PVM):

Klaipėda - 16,34 ct/kW
Vilnius - 17,66 ct/kW
Panevėžys - 18,70 ct/kW
Kaunas - 18,84 ct/kW
Šiauliai - 21,19 ct/kW


Šiame straipsnyje: šildymasšiluma

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių