Kvartale vėl bus šviesu

Naujo uostamiesčio gyvenamųjų namų kvartalo statytojai antradienį susitikime su miesto meru pažadėjo, jog jei techniškai bus įmanoma apšvietimas Žolynų ir Senvagės gatvėse bus įjungtas dar antradienio pavakare.

Jau dvi savaitės, kaip šiose gatvėse stovintys namai naktimis skendi tamsoje, nes iki šiol už apšvietimą mokėję naujo kvartalo statytojai, bendrovė „Palangos statyba", atsisakė tai daryti. Gatvės apšvietimas bendrovei kainuodavo daugiau nei 800 litų per mėnesį.

Statybininkų teigimu, esą jiems neseniai atidavus eksploatuoti paskutinį baigtą statyti pastatą mokesčių už gatvių apšvietimą tiesiog nebegalima įtraukti į sąnaudas, nes veikla čia nebevykdoma. Statytojų manymu, gatvių apšvietimo apskaitą turėtų perimti savivaldybė.

Savivaldybės atstovų teigimu, jie negalintys mokėti už Žolynų ir Senvagės gatvių apšvietimą, nes pagal sutartį jie negali perimti tik apskaitos ir mokėti už turtą, nepriklausantį jiems.

Pagrindinė problema, dėl ko savivaldybė negali perimti kvartalo eksploatacijos yra ta, jog statybininkai nėra pridavę savo objekto komisijai, kadangi 2005 m. buvo pakeistas projektas, pagal kurį vietoj vienbučių namų, pradėta vykdyti daugiabučių statyba. Prie naujo projekto, nebuvo pridėtas pakoreguotas statybų sąvadas, todėl statybininkams nepavyksta priduoti objekto ir jį perleisti savivaldybės žinion.

Per tris metus bendrovė „Palangos statyba" nesugebėjo susitvarkyti dokumentų, nors statybininkų atstovai ne kartą lankėsi šiuo klausimu savivaldybėje.

„Palangos statybos" valdybos pirmininkas Rimantas Jasiukėnas pažadėjo, jog statybų bendrovė projekto pakeitimus įvykdys kaip įmanoma greičiau ir gyventojai be šviesos neliks.


Šiame straipsnyje: žolynų

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių