„Kuršių marių“ regata: rusai neįsileido buriuotojų

Rusija neįsileido užsienio buriuotojų į sau priklausančią Kuršių marių dalį, todėl buvo pakeista antrojo „Kuršių marių“ regatos „Swedbank“ taurei laimėti etapo distancija.

Lietuvos buriuotojų sąjunga gavo oficialų patvirtinimą, kad Lietuvos jachtos varžybų metu gali įplaukti į Rusijos teritorinius vandenis, tačiau Rusija neįleido regatoje dalyvaujančių užsienio jachtų.

Gerbdami užsienio svečius, lenktynių organizatoriai nutarė varžybas rengti Lietuvai priklausančioje Kuršių marių dalyje.

Vėjo pirmadienio plaukimui, bent jau iš pradžių, stigo kaip ir regatos pradžioje sekmadienį. Ryte numatytas antrojo etapo startas buvo atidėtas iki vidurdienio. Klaipėdoje startavusios jachtos turėjo plaukti distanciją iki Nidos, Lietuvos-Rusijos sienos (ten apiplaukti teisėjų laivą), Ventės rago (Pilypo bojos), Pervalkos. Šią atkarpą kelis kartus įvairiu eiliškumu jachtos turėjo apiplaukti kelis kartus.

Visą dieną buriuotojai kaito saulėje gaudydami menkus vėjo dvelksmus ramiose mariose. Tik į vakarą vėjas sustiprėjo ir įtempė jachtų bures. Tačiau vėjas liko permainingas, tai sustiprėdamas, tai silpnėdamas ir taip bandydamas buriuotojų kantrybę.

Teisėjai finišuojančių jachtų laukė per naktį. Po antrojo, taip vadinamo „ilgojo“ arba „naktinio“ etapo, antradienį buriuotojams bus poilsio diena.

 

Po pirmojo etapo Kuršių marių regatoje savo grupėse pirmąsias vietas pagal perskaičiuotą laiką (*) užėmė (jachtų grupė, jachtos pavadinimas, kapitonas):

0 grupė:

ARABELA Raimondas Šiugždinis
RAGANOSIS Saulius Pajarskas
LEVANTE Tauras Rymonis

I grupė:

KATARINA JEE Mart Tamm (Estija)
MARIUS BMW Gintautas Mincė
JIGY JIGY Šarūnas Sodeika

II grupė:

KIRKĖ Andrius Virbickas
X'as Sergej Moliakov
BARAKA Rimantas Stropus

III grupė:

NIDA  Arūnas Burkšas
SUOMINIS Edmundas Gylys
ARDO Vygantas Stankus

IV grupė:

VĖTRA Linas Baublys
VASARA Vilius Roškus
ŪRUS&KO VĖJAS PLIUS Vaclovas Baravykas

V grupė:

TIGRA Darius Kašėta
JUGNĖ Jurijus Lebedevas
TANGO Aidas Narbutas

VI grupė:

VERDENĖ Gražvydas Lukoševičius
VILMA Vytis Dedonis
GILIJA Saulius Urba

VII.1-a grupė:

ŠARŪNAS Rimgaudas Gelgotas
PHOENIX Ričardas Malkevičius
NERIJA  Andrius Končius

VII.1-a grupė:

APHRODITE Anatolij Dmitriščiuk
BLUE BIRD Jonas Blinstrubas
FESTINA Gintautas Jauneika

(*) „Pagal perskaičiuotą laiką“ reiškia tai, kad kiekvienos jachtos distancijoje sugaištas laikas yra koreguojamas atsižvelgiant į jachtos ypatybes. Pagal s „ORC Club“ ir „ORC International“ matavimus jachtoms suteikiamas sportinis balas, koeficientas, iš kurio dauginamas realiai sugaištas distancijoje laikas ir gaunamas perskaičiuotas laikas. Tai suvienodinamos skirtingų jachtų galimybės ir akcentuojamas sportininkų meistriškumas, o ne laivų techniniai parametrai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių