Kuršių mariose pažymėta sienos apsaugos zona

Kuršių mariose specialiais ženklais baigta žymėti valstybės sienos apsaugos zona.

Kaip ir kasmet užšalus Kuršių marioms, VSAT Pakrančių apsaugos rinktinės pasieniečiai palei Lietuvos ir Rusijos sieną einančią valstybės sienos apsaugos zoną (VSAZ) nužymėjo specialiais, į eketes pastatomais, ženklais.

Šiemet tokių ženklų pastatyta 50.

VSAT primena, kad valstybės sienos apsaugos zona - tai nuo valstybės sienos į Lietuvos teritorijos gilumą einanti paženklinta pasienio ruožo teritorijos dalis, kurioje valstybės sienos apsaugai ir jos tvarkymui užtikrinti įgyvendinamos techninės, organizacinės ir teisinės valstybės sienos apsaugos priemonės.

VSAZ ribos yra patvirtintos Vyriausybės nutarimu. Jos sausumoje gali siekti daugiau nei kilometrą, o Kuršių mariose nuo sienos ji tęsiasi tik 200 metrų, tad šioje siauroje zonoje nėra vykdoma ūkinė komercinė ar kitokia veikla.

Žiemos sezonui Kuršių mariose pasirengė ir pasieniečių laivai.

Šiltuoju metų laiku čia budėjęs patrulinis laivas „Madeleine“ iš Nidos nuplaukė į savo nuolatinę bazavimosi vietą Kopgalyje, o Kuršių mariose patruliuoja nekart žvejams ir pramogautojams į pagalbą skubėjęs pakrančių apsaugos laivas ant oro pagalvės „Christina“.


Šiame straipsnyje: Kuršių mariosledas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių