KU mokslo slėnis sulauks finansavimo

Ketvirtadienį Švietimo ir mokslo ministerijoje Klaipėdos universiteto (KU) rektorius prof. habil. dr. Vladas Žulkus pasirašys pirmąją sutartį dėl mokslo, studijų ir verslo slėnio investicinio projekto finansavimo.

Klaipėdos universitetas Jūriniame slėnyje įgyvendins 89,2 mln. litų projektą, kuriame numatyti sukurti Jūrinio slėnio branduolį. Lėšas KU turės įsisavinti iki 2014 metų. Projekte numatyta naujų laboratorijų statyba Klaipėdos universiteto miestelyje bei mokslinio tyrimų laivo su naujausia laboratorine technika įsigijimas, kiti kuriamo „Jūrinio slėnio“ įgyvendinimo darbai.

Lietuvoje kuriami penki integruoti mokslo, studijų ir verslo slėniai - „Santara“ ir „Saulėtekis“ Vilniuje, „Santaka“ ir „Nemunas“ Kaune bei „Jūrinis“ Klaipėdoje. Iš Švietimo ir mokslo ministerijos administruojamų ES struktūrinių fondų slėnių plėtrai numatoma skirti 831 mln. Lt.

Didžiąją dalį visų programų lėšų numatoma sutelkti keturiems mokslo ir verslo sąveikai imliems sektoriams - gamtos išteklių ir žemės ūkio; biomedicinos ir biotechnologijos; medžiagų mokslo, fizikinių ir cheminių technologijų; inžinerijos ir informacinių technologijų.

Planuojama, kad bendra 2007-2013 metų ES parama Lietuvos mokslo ir verslo sanglaudai iš Švietimo ir mokslo ministerijos bei Ūkio ministerijos administruojamų fondų viso sieks apie 2 milijardus litų. Integruotų mokslo, studijų ir verslo centrų plėtra siekiama Lietuvoje sukurti tarptautinio lygio mokslo, studijų ir žinių ekonomikos branduolius ir sustiprinti ilgalaikius Lietuvos ūkio konkurencingumo pagrindus.


Šiame straipsnyje: KUmokslo slėnis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių