„Kretingos grūdams“ neleista įsivežti krovinio iš Maroko

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja, kad į Lietuvą neleista įvežti 100 tonų žuvų miltų siuntos iš Maroko, skirtos gyvūnų pašarams gaminti. Importuotojas ir siuntos gavėjas - bendrovė „Kretingos grūdai“.

Visa siunta šių nekokybiškų miltų grąžinta atgal gamintojui į Maroką.

Klaipėdos apskrities valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Malkų pasienio veterinarijos posto pareigūnai, vykdydami valstybinę veterinarinę importuojamų į Lietuvą pašarų kontrolę, fizinio produktų patikrinimo metu nustatė, kad žuvų miltai supeliję, pažeistos pakuotės, sušalę į gabalus, todėl ir buvo priimtas sprendimas šiuos miltus grąžinti importuotojui arba saugiai sunaikinti. 

„Pagal Europos Sąjungos teisės aktų reikalavimus, Lietuvos pasienio veterinarijos postuose atliekamas kiekvienos importuojamos iš trečiųjų šalių pašarų siuntos dokumentų atitikties (veterinarijos sertifikato, deklaracijos ar kito dokumento, patvirtinančio pašarų saugą ir kokybę) ir fiziniai produktų tikrinimai. Jei kontrolės metu nustatoma, kad siuntos neatitinka reikalavimų, Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba įpareigoja importuotojus grąžinti produkciją atgal į trečiąsias šalis arba saugiai sunaikinti.“, - komentavo Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Gyvūnų sveikatingumo ir gerovės skyriaus vyriausiasis veterinarijos gydytojas inspektorius Žilvinas Ilevičius. 

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba Skubiųjų pranešimų apie nesaugius maisto produktus ir pašarus sistema (RASFF) informavo Europos Komisiją apie nekokybišką žuvų miltų siuntą iš Maroko.


Šiame straipsnyje: kretingos grūdai

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių