Kretingoje - nelegalūs lošimo namai

Sunkmečio prispaustas įmonę likvidavęs kretingiškis sugalvojo išgyventi pelnydamasis nelegalia žaidimų automatų veikla.

Pačiame Kretingos centre Rotušės aikštės 1 namo pirmajame aukšte išsinuomotose patalpose 57 metų vietos gyventojas įsirengė pramogų salę vaikams ir paaugliams.

Nors jokių reklamų ar informacijos apie tai, kad čia esama žaidimų automatų nebuvo, vietos vaikai puikiai žinojo, kur galima užsukti po pamokų. Darbo laiką verslininkas pritaikė prie mokinių laisvalaikio. Pažaisti čia buvo galima tik nuo pusės vienuoliktos ryto iki trečios valandos dienos.

Kažkur įsigijęs senų žaidimų automatų, kretingiškis pelnosi iš vaikų azarto, nemokėdamas valstybei jokių mokesčių ir neįregistravęs įmonės.

Keturi kortų žaidimus imituojantys aparatai ir septyni video žaidimai apmokami sumokant už tam tikrą skaičių kreditų. 500 kreditų pogrindiniame žaidimų salone kainavo 5 litus.

Pamatęs policininkus kretingiškis supyko ir barė pareigūnus už tai, kad užklupo jį iš anksto neįspėję.

Anksčiau su teisėsauga nesipykęs vyras yra vadovavęs uždarajai akcinei bendrovei, bet, krizės prispaustas, ją likvidavo ir tikėjosi išsisukti vystydamas pogrindinį verslą ir nemokėdamas mokesčių.

Žaidimai automatai sudomino ne tik Klaipėdos apskrities Ekonominių nusikaltimų tyrimo biuro bei Kretingos rajono pareigūnus, bet ir Valstybinę lošimų priežiūros komisiją. Pastaroji dar aiškinasi, ar tai yra lošimų automatai, ar tai tik imituojantys lošimai, kuriems nereikia licencijos.

Kretingiškiui gresia administracinė atsakomybė ir už dirbo neturėdamas licencijos verstis ūkine komercine veikla.

Kretingos rajone tai bene pirmas atvejis, kai žmogus įsirengė pogrindinius lošimo namus.

Panašu, kad verslininkas bandė ne tik pelnytis iš vaikų, bet ir įsiūlyti klientams pačius žaidimo aparatus. Ant kelių iš jų buvo pritvirtinti užrašai su aparatų kainomis. Už pasenusius aparatus kretingiškis tikėjosi uždirbti nuo kelių šimtų iki tūkstančio litų.


Šiame straipsnyje: žaidimų automatai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių