Krantinė neatlaikė rekonstrukcijos

Klaipėdoje antradienį atliekant Danės upės krantinių rekonstrukcijos darbus įgriuvo dalis senosios krantinės.

Incidentas užfiksuotas kairiajame upės krante, netoli Senosios perkėlos. Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos (KVJUD) infrastruktūros direktorius Algirdas Kamarauskas teigia, jog krantinė sugriuvo dėl atliekamų darbų.

„Šitos krantinės yra labai senos. Dar prieš du metus, remdamiesi atliktos ekspertizės išvadomis, mes uždraudėme jas eksploatuoti. Nieko nedarėme, nes žinojome, kad ruošiamas Danės krantinių rekonstrukcijos projektas. Krantinė įgriuvo, nes neatlaikė papildomų apkrovų ir vibracijų", - sakė A.Kamarauskas.

A.Kamarausko tvirtinimu, rengiant krantinių rekonstrukcijos techninį projektą nebuvo atliktas detalus senųjų krantinių techninio stovio įvertinimas, todėl ir neišvengta šio incidento.

Pasak A.Kamarausko, dabar galvojama kaip apsaugoti šalia sugriuvusios krantinės esantį seną sandėlį. Specialistai artimiausiu metu ketina imtis priemonių, kurios užtikrintų pastato saugumą.

Dėl šio incidento taip pat bus sprendžiamos ir kitos problemos. Anot A.Kamarausko, sugriuvusi krantinė bus atstatyta maždaug per dvi savaites. Jau dabar aišku, kad remonto darbai turės būti vykdomi iš vandens pusės, todėl Danėje bus naudojamas plaukiojantis kranas, kuris gali sutrikdyti Senosios perkėlos darbą. Ar upės vagoje tilps keltas ir plaukiojantis pontonas paaiškės atlikus skaičiavimus.

KVJUD infrastruktūros direktorius baiminasi, jog tęsiant krantinių remonto darbus panaši nelaimė gali atsitikti ir dar vienoje vietoje.

„Baimę kelia vieta ties įplaukimu į piliavietę. Nusprendėm, jog prieš pradedant darbus šioje vietoje, pasitarsime su narais, kad jie apžiūrėtų krantinę iš vandens", - aiškino A.Kamarauskas.


Šiame straipsnyje: įgriuvusi krantinė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių