Konferencijoje - patarimai dėl atliekų rūšiavimo

Aplinkosauginiai projektai ir diskusijos apie švaresnią aplinką vyksta visoje šalyje. Uostamiestyje, Klaipėdos universitete, rengiama konferencija atliekų rūšiavimo plėtros klausimais jau trečiadienį.

Organizatorių teigimu, įgyvendinant Europos sąjungos pakuočių direktyvą iki 2015 m. Lietuvoje privalo būti sukurtos atskiros surinkimo sistemos popieriui, metalui, plastikui ir stiklui, todėl labai svarbu, kad šiame procese bendradarbiautų Aplinkos ir Ūkio ministerijos, regionų aplinkos apsaugos departamentai, savivaldybės, seniūnijos ir verslo asociacijos, pakuočių gamintojai, importuotojai, naudotojai, nevyriausybinės organizacijos ir visuomenė.

Konferencijos metu bus nagrinėjami pakuočių ir antrinių žaliavų tvarkymo, surinkimo ir perdirbimo klausimai, esama situacija ir perspektyvos. Bus pateikiami konkretūs pasiūlymai dėl atliekų surinkimo ir rūšiavimo.

Pristatymo metu planuojama aptarti ekologinio švietimo galimybes Klaipėdos mieste. Šios srities ekspertai, praktikai, verslininkai ir valdžios atstovai atsakys į rūpimus klausimus, dalinsis turima patirtimi.

Konferencija, kurios tema „Pakuočių ir antrinių žaliavų surinkimo sistemos ir jų perspektyvos Lietuvoje“ vys trečiadienį, Klaipėdos universitete, „Studlende“ 9.30 – 12.30 val.

Dalyvavimas konferencijoje nemokamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių