Klube „Dr. Who“ – hipnotizuojantis „Fusedmarc“ seansas

Į Klaipėdą sugrįžta vienas įdomiausių šių dienų muzikinių reiškinių Baltijos šalyse „Fusedmarc“. Spalio 23 d., penktadienį, audiovizualinis projektas klubo „Dr. Who“ publikai žada neeilinio skambesio ir reginių gūsį.

Uostamiesčio sceną šturmuos įstabaus balso savininkė Viktorija Ivanovskaja-Cilia, bosinės ir elektrinės gitaros virtuozas, muzikos bei tekstų autorius Denisas Zujevas-Nurasho, o vizualizacijų „vėliavomis“ mojuos Stasys Žakas-Syrtha. „Fusedmarc“ projektą mušamaisiais bei gitara papildys ir du kviestiniai muzikantai.

Renginių ciklo „Dr. Who Gyvai“ gerbėjai galės ne tik pasinerti į meditacinio pobūdžio garsų jūrą, bet ir pasigardžiuoti gan energingu skambesiu. “Fusedmarc” kuria neįprastą, savitą koloritą turintį reginį scenoje, naudodami tiek akustinius, tiek elektroninius instrumentus. Koncerte „čia ir dabar“ kuriami sintetinės kilmės garsai, kurie gyvai ir spontaniškai įsilieja į iš anksto numatytos kompozicijos kontekstą. Atliekamiems kūriniams emocinį foną nubrėžia videoinstaliacijos, kurios taip pat laisvai plėtojamos.

Originalaus skambesio gerbėjai pajūryje „Fusedmarc“ koncertais nelepinami. „Tai bus trečiasis mūsų pasirodymas uostamiesčio publikai. Ankstesni susitikimai su klaipėdiečiais nešykštėjo puikių emocijų, tad ir šįkart vibracijos turėtų būti geros. Į pajūrį būtinai atsivešime ne tik jau girdėtų, bet ir naujų dainų“, - tvirtino kūrybingoji „Fusedmarc“ komanda.

Prieš penkerius metus susibūrusi grupė karjeros pradžioje dažnai buvo lyginama su intelektualiosios šokių muzikos ir alternatyviosios elektronikos žvaigždėmis „Broadcast“, „Portishead“ bei Björk. Pastarąjį sugretinimą paskatino vokalistės Cilios ir islandų dainininkės balsų panašumas. Išleidusi mini albumą “Contraction“ „Fusedmarc“ visų pirma yra gyvai grojanti grupė, nors kosminiais tempais augantis jų pasirodymų populiarumas rodo, jog atėjo laikas tinkamai dokumentuoti šį išskirtinį muzikos reiškinį.

Per trumpą laikotarpį “Fusedmarc” tapo bene geidžiamiausia Lietuvos nepriklausomų muzikos festivalių grupe. Ji jau spėjo pristatyti savo muziką ir Latvijos, Estijos, Lenkijos, Rusijos, Vokietijos bei Graikijos publikai. Grupės nariai taip pat aktyviai bendradarbiauja su įvairiais Lietuvos muzikantais bei  yra kviečiami dalyvauti įvairiuose nekomerciniuose meno projektuose, taip pat kuria muziką šiuolaikinio šokio spektakliams. Audiovizualinio projekto nariai puse lūpų užsiminė, kad jau greitai dienos šviesą turėtų šiuolaikinė opera, įkvėpta dviejų „Fusedmarc“ kūrinių.

Grupės gerbėjams ir tiems, kurie planuoja pirmąją pažintį su „Fusedmarc“, klubas „Dr. Who“ penktadienį duris atvers neįprastai anksti - jau 21 val., o koncerto pradžia - 22 val., tad verta nevėluoti.


Šiame straipsnyje: dr. whoFusedmarc

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių