KLASCO – tarptautinis darbuotojų saugos standartas

Koncerno „Achemos grupė" valdoma „Klaipėdos jūrų krovinių kompanija" (KLASCO) įdiegė darbuotojų saugos ir sveikatos vadybos sistemą, pagal tarptautinį OHSAS standartą. Tai patvirtinimas, jog didžiausia Klaipėdos uosto krovos kompanija atitinka visus tarptautinėje rinkoje galiojančius saugos bei patikimumo reikalavimus.

„Tik praėjusiais metais pasaulyje pradėtas diegti OHSAS standartas yra dar naujiena tarp Lietuvos įmonių, ypač jis svarbus mūsų įmonei, kurioje dirba 800 žmonių, - teigia KLASCO generalinis direktorius Valentinas Greičiūnas.

Pasak jo, uosto veikla yra labai sudėtingas procesas. Uostas dirba 24 valandas per parą, 7 dienas per savaitę, todėl labai svarbu užtikrinti saugias sąlygas žmonių darbui.

„Saugos darbe klausimai mūsų kompanijoje visada buvo vieni iš svarbiausių, šioje srityje dirba kvalifikuoti specialistai, todėl standarto įdiegimas nebuvo sudėtingas ir patvirtino, kad kompanija skiria deramą dėmesį žmonių darbo sąlygoms", - sako V.Greičiūnas.

Jis neneigia, kad jau daugelį metų KLASCO yra viena iš labiausiai pageidaujamų darbo vietų tarp Klaipėdos uosto kompanijų.

KLASCO įvertinimą ir atitikimą tarptautiniams standartams atliko pasaulio jūrų versle pripažinta anglų audito bendrovė „Lloyd‘s Register Quality Assurance".



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių