„Klasco“ rudenį pradės terminalų plėtrą

Koncerno "Achemos grupė" valdoma didžiausia Klaipėdos jūrų uosto krovos bendrovė Klaipėdos jūrų krovinių kompanija (KLASCO) rudenį planuoja pradėti biriųjų trąšų ir grūdų terminalų plėtrą.

"Trąšų terminale planuojame statyti dar vieną, maždaug 70 tūkstančių tonų talpos, sandėlį, o grūdų terminale - apie 50 tūkstančių tonų talpos sandėlį. Galimybės krauti tiek birias trąšas, tiek grūdus turėtų padidėti maždaug du kartus", - sakė KLASCO atstovas spaudai Edgaras Valeckas.

Pasak jo, preliminarios investicijos į terminalų ir technologinių linijų plėtrą per dvejus metus sieks apie 50 mln. litų. Statybos darbus numatoma baigti kitų metų rudenį.

Pasak E.Valecko, birių trąšų terminalą įmonė statys savo lėšomis, o grūdų terminalą - kartu su integruota žemės ūkio bendrovė "Linas Agro Group".

"Su "Linas Agro Group" yra pasirašyta bendra sutartis dėl grūdų terminalo išplėtimo. Jie yra kaip partneriai, jie aktyviai dalyvauja finansiškai ir vėliau įgauna tam tikras teises naudotis tuo terminalu", - teigė E.Valeckas.

Neoficialiais BNS duomenimis, į terminalo išplėtimą "Linas Agro Group" gali investuoti apie 20 mln. litų bei turės išimtinę teisę penkerius metus naudotis dalimi terminalo.

"Klasco" pernai uždirbo 16,67 mln. litų grynojo pelno. Bendrovė pernai perkrovė 8,43 mln. tonų krovinių, arba 12,6 proc. mažiau nei 2008-aisiais.

Koncernas "Achemos grupė" praėjusių metų rugsėjo 30 dieną valdė 92,76 proc. KLASCO akcijų.


Šiame straipsnyje: KLASCO

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių