Klaipėdos vicemeras pristatys savo naują knygą

Gruodžio 6 d. 17 val. Klaipėdos apskrities viešosios I.Simonaitytės bibliotekos Gerlacho palėpėje (H. Manto g. 25) vyks naujo Vytauto Čepo romano „Vienišų moterų meilė“ sutiktuvės.

Susitikime, kurį ves rašytojas Juozas Šikšnelis, dalyvaus autorius Vytautas Čepas, leidyklos „Versus Aureus“ direktorius Artūras Mickevičius, literatūros kritikas Aleksandras Žalys, aktorius Aleksandras Šimanskis.

Vakaro menu muzikuos J. Karoso muzikos mokyklos auklėtiniai Emilija Šukytė (fortepionas) ir Vitalijus Dobrovolskis (akordeonas).

V. Čepas - psichologas, socialinių mokslų daktaras, Lietuvos rašytojų sąjungos narys.

Per keturiasdešimt penkerius aktyvios veiklos metus dabartinis miesto vicemeras išbandė daugybę profesijų: buvo jūrininkas, kriminalinės paieškos inspektorius, universiteto dėstytojas, banko valdytojas, viešųjų ryšių specialistas, televizijos laidų vedėjas, autoserviso direktorius.

V. Čepas aktyviai dalyvavo Lietuvos persitvarkymo sąjūdžio veikloje, dvi kadencijas buvo Lietuvos Respublikos Seimo narys, penkerius metus vadovavo Klaipėdos miesto tarybai.

Autorius išleido du esė rinkinius, romaną „Po saule keičiasi tik laikas“, sukūrė scenarijų dokumentiniam dviejų serijų filmui „Spalio metamorfozės“, respublikinėje spaudoje publikavo daugybę straipsnių.

Psichologo, socialinių mokslų daktaro naujoji knyga – romanas apie netolimos praeities įvykius ne tik Lietuvoje, bet ir Estijoje, o ir kituose tolesniuose kraštuose, apie prieštaringai ir tragiškai susiklosčiusius žmonių likimus. Dėmesį traukia originalūs, saviti personažų charakteriai, beatodairiška, sveika žmogaus prigimtimi nesuvokiama moters meilė ir berniukui, ir jo tėvui, ir motinai. Nevaldomų aistrų šėlsmas, savianalizės proveržiai, paauglių ir studentų gyvenimo vaizdai kaitaliojasi su bohemiško gyvenimo nuotrupomis, smelkiančia atokaus pajūrio miestelio nykuma ir dvasinio gyvenimo erozija, sudarydami originalią įvairiaspalvę meninę visumą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vilma

vilma portretas
Dziugu,kad p.Vytautas it cia save randa,tai garbingas ir sazingas vyras,taip ir toliau p.Vytautai,siaulieciai dziaugiasi Jusu aktyvumu ir pasiekimais.Sekmes Jums ir sveikatos.

Majus

Majus portretas
Kada jis dirba jei apie knygų rašymą pastoviai galvoja? Gal pradėk dirbt mūsų labui Čiapai!

oi

oi portretas
parašykit apie savivaldybės žmones, daug įlų iš maišo išlystų
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių