Klaipėdos valdžiai nerimą kelia žiema

Uostamiesčio valdžia su nerimu laukia žiemos – baiminamasi, kad ji nebūtų tokia snieginga kaip pernai. Paskutinį šių metų ketvirtį gali pritrūkti lėšų gatvių valymui.

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda neslėpė, kad nuotaikos, laukiant žiemos, ne kokios. Uostamiesčio biudžete iš po praėjusios žiemos, kuri buvo snieginga ir šalta, gatvių valymui trūksta per 300 tūkst. litų.

„Ruošiamės, klausome prognozių. Pastarosios neguodžia. Numatoma, jog žiema bus labai šalta. Neaišku, kiek iškris sniego. Turėsime valyti gatves, bet lėšų paskutinį šių metų ketvirtį gali pritrūkti“, – tvirtino departamento direktorius.

Anot L.Dūdos, formuojant kitų metų biudžetą bus atkreiptas dėmesys į lėšų, gatvių valymui trūkumą. Bus siūloma šiam tikslui numatyti daugiau pinigų.

Direktoriaus teigimu, dėl to gali nukentėti kitos priemonės, nes prognozuojama, jog kitų metų miesto biudžetas bus panašus kaip ir šių metų.

„Praėjusią žiemą pinigų gatvių valymui išnaudojome daugiau nei tikėjomės. Reikės kažkaip užbaigti šiuos metus. Gal lėšų liks nuo kitų priemonių, tai jas skirsime gatvių valymui. Kažkaip turėsime spręsti šią problemą bet kuriuo atveju. Geriau jau žiema būtų šiltesnė ir sniego mažiau. Gal aukščiau stovintis susimils, bet gamta mus nesiliauja stebinusi“, – tvirtino vadovas.

Šią žiemą pietinę uostamiesčio dalį valys bendrovė „Žemkasa“, šiaurinę – „Vakarų švara“.


Šiame straipsnyje: gatvių valymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių