Klaipėdos uosto pratybose – teroristų ataka

Ketvirtadienio rytą bendrovės „Klaipėdos Smeltė“ teritorijoje aidėjo šūviai ir sprogimai, „Aro“ vyrai užkirto kelią teroristų išpuoliui, bet sprogimo neišvengta.

Devintą ryto lengvasis automobilis, kuriame sėdėjo du kaukėti vyrai, šaudė prie bendrovės automobilių vartų. Tamsi mašina nulėkė iki krantinės, teroristai užėmė bendrovės Šaldytuvų terminalo kompresorinę.

Jie iškėlė reikalavimą nedelsiant paleisti Lukiškių kalėjime kalinamą draugą ir pareikalavo nemažos pinigų sumos. Priešingu atveju teroristai pagrasino susprogdinti skydinę.

Sprogimas pavojingas tuo, kad kompresorinėje esantis amoniakas gali pasklisti ore ir apnuodyti ne tik bendrovės darbuotojus, bet ir miesto gyventojus.

Vos už kelių akimirkų į įvykio vietą atskubėjo Jūrų uosto policijos bei saugos tarnybos "G4S" vyrai.

Kol teroristai laukė atsakymo į iškeltus reikalavimus, mariomis prie krantinės negirdimai priplaukė Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ greitaeigis kateris. Būrys iki dantų ginkluotų vyrų akimirksniu nuginklavo nusikaltėlius.

Tai buvo ketvirtadienį organizuotų Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos, bendrovės „Klaipėdos Smeltė“ ir civilinę saugą užtikrinančių organizacijų pratybų kulminacija.

Pratybų tikslas – patikrinti bendrų uosto bendrovių bei civilinės saugos formuočių pasirengimą veikti ekstremaliomis situacijomis, jų veiksmų darną bei pasirengimą tinkamai reaguoti ir likviduoti teroristinių aktų pasekmes.

Nors teroristus vaizdavę vyrai buvo sulaikyti, pagal planą, sprogimas kompresorinėje vis tik įvyko. Kilo gaisras, kurį įmonės ugniagesiai per nepilną minutę užgesino liepsnas, tačiau įvyko sprogimas ir į orą pasklido amoniakas. Gelbėjimo laivas „Šakiai“ purškė vandenį ant ore sklidusių nuodų.

Gelbėjimo katerio „žaibas“ įgula išgelbėjo į vandenį nuo krantinės įkritusį žmogų.

Gelbėjimo, naftos surinkimo ir povandeninių darbų skyriaus specialistai naftos produktų surinktuvu boninėmis užtvaromis atitvėrė taršalus ir naftos produktų surinktuvu surinko išsiliejusius naftos produktus.


Šiame straipsnyje: pratybosKlaipėdos uostas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių