Klaipėdos turgavietę okupavo menininkai

Klaipėdos Senajame turguje pirmą kartą surengta meninė provokacija ir bendruomeninė akcija, simboliškai pavadinta „Turgaus naktimi“.

Nors šeštadienio vakarą oras šventėms po atviru dangumi tikrai nebuvo palankus, turgavietėje susirinko keli šimtai žmonių.

„Turgaus naktyje“ įprastus prekeivius pakeitė profesionalūs aktoriai, šokėjai, džiazo ir klasikinės muzikos atlikėjai, choristai, klounai, tapytojai, Klaipėdos universiteto Menų fakulteto studentai ir meno mokyklų moksleiviai.

Savo paslaugas siūlė „Blusų turgaus“ iniciatoriai, batų valytojai, kirpėjai, sriubos virėjai, bulvių kepėjai ir likimo pranašautojai. Namo buvo galima parsinešti dailininko nutapytą savo portretą ar nuotrauką su karaliaus, juokdario ar princesės kostiumu.

Senamiesčio „Turgaus naktį“ sukūrė Klaipėdos jaunimo teatro aktoriai, Klaipėdos universiteto Menų fakulteto, E.Balsio meno gimnazijos auklėtiniai, Klaipėdos muzikiniai kolektyvai, įvairios laisvųjų menininkų kūrybinės grupės, IKRA nariai.

Pagrindinis jų dalyvavimo teatralizuotoje šventėje motyvas buvo sujudinti kultūrinį gyvenimą mieste ir vienytis tarpusavyje.


Šiame straipsnyje: turgusmenininkaiTurgaus naktis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Klaipedietė

Klaipedietė portretas
Gudrūs mūsų liberalai. Ir šią šventę apsukriai išnaudojo rinkimų agitacijai.Paslėptai. ir konteinerius stato ir aprašo šeštadienį kai reklama baigta , oi gudručiai...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių