Klaipėdos skulptūrų parke – meno akcija

Penktadienį Klaipėdos skulptūrų parke vyks meno akcija „KIT-KAS parkui“.

Nuo pat ryto parke darbuosis Klaipėdos siuvimo ir paslaugų verslo mokyklos antrakursiai ir trečiakursiai – busimieji floristai. Jie papuoš aštuonias skulptūras, kurias sukūrė žymūs Lietuvos skulptoriai, Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatai. Kas jie?

„Ateikite ir sužinosite, bevaikštinėdami po parką su žemėlapiais, – kvietė renginio organizatoriai iš Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus ir VšĮ „Menų gatvė“.

Provokuojantis faktas – į parką vienai dienai sugrįš Ksenijos Jaroševaitės skulptūra „Dvi puokštės“ (1983 m.), sužalota vandalų. Skubėkite pamatyti, nes vakare ji vėl pasislėps muziejaus saugyklose.

Nuo 12 val. parke vyks renginiai mažyliams. Klaipėdos menininkų grupė „Žuvies akis“ vaikams parodys šokio spektaklį „Apkabinsiu tave“. Taip pat sumanyta „Bėgančio ratuko šventė“, į kurią vaikai kviečiami atvykti su savo ratukais – vežimėliais, dviratukais, paspirtukais ir visi kartu smagiai išlydėti mus paliekančią vasarą.

Nuo 15 val. ant Skulptūrų parko suolelių įsikurs šachmatų sporto klubas „Bokštas“.

17 val. – istoriko Dainiaus Elerto paskaita, internetinis Klaipėdos portalas www.kulturpolis.lt ir Klaipėdos universiteto leidykla pristatys naujausias uostamiestyje išleistas knygas, savo poeziją skaitys Nijolė Kliukaitė ir Jurgis Viningas, skambės muzika.

Renginio organizatoriai prašo iš asmeninių archyvų atsinešti nuotraukų, kuriose matoma Skulptūrų parko ar anksčiau šioje vietoje buvusių miesto kapinių erdvė. „Visi drauge kursime „Prisiminimų sieną“, – dalijosi sumanymais muziejininkė Sondra Simanaitienė. – O jei turėsite arbatos, bus proga pavaišinti parke sutiktą mielą žmogų“.

Renginys nemokamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių