Klaipėdos senolių tyko smaugikai

Klaipėdoje vėl netramdomi siautėja pagyvenusias moteris apiplėšiantys ir žalojantys nusikaltėliai. Vien trečiadienio vakarą dvi darbaus amžiaus klaipėdietės buvo smaugiamos ir neteko rankinių.

Vakar apie pusę penkių popiet 78 metų moteris Kretingos gatvėje, namo laiptinėje buvo užpulta dviejų nepažįstamų jaunuolių. Moteris neteko piniginės, kurioje buvo 50 litų, banko kortelė ir svarbus dokumentas - leidimas nuolat gyventi Lietuvoje.  

Visiškai taip pat tądien apiplėšta ir kita senolė. Apie pusę dešimtos vakaro 81 metų moteris, traukdama rankinę ant ratukų, pilną pirkinių, grįžo iš kiosko Sausio 15-osios gatvėje.

Moteris paspaudė laiptinės durų kodą, bet nespėjo jų uždaryti, kaip iš paskos įėjo du vaikinai. Vienas užpuolikų bandė senolę smaugti. Išsigandusi ji paleido rankinę. Ant grindų pabiro pirkiniai. Nusikaltėliai stvėrė krepšyje su ratukais buvusią rankinę ir pabėgo.

Senolė neteko 32 litų, dokumentų ir buto raktų. Plėšikus išbaidė moters riksmas.

Kaimynai neskubėjo išbėgti iš savo butų, bet iškvietė policiją telefonu.

Kai policininkai atvyko, plėšikai buvo jau dingę. Senolė apturėjo nuostolių ir todėl, kad teko kviesti spynų specialistą, kuris už kelias dešimtis litų atrakino jos buto duris.

Dėl didžiulio išgąsčio moteris nespėjo įsidėmėti užpuolikų. Neabejotina tik tai, kad abiem atvejais veikė itin jauno amžiaus vaikinai.

Panašių plėšikavimo atvejų Klaipėdoje fiksuojama ko ne kasdien. Policininkai įsitikinę, kad taip elgiasi jauni narkomanai. Smaugdami aukas jie siekia, kad šios paleistų rankines ir nesižvalgytų į užpuolikus.

Manoma, kad aukas nusikaltėliai nusižiūri parduotuvėse ar prie kioskų ir paseka jas iki namų. Todėl pareigūnai pataria garbaus amžiaus žmonėms nesinešioti didesnių pinigų sumų, vengti eiti vieniems į laiptines bei liftus, stengtis be palydovų nevaikščioti tamsiu paros metu.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių