Klaipėdos rinkimų apylinkėse – smulkūs pažeidimai

Kol iš įvairių Lietuvos miestų girdimi pranešimai apie pažeidimus, Klaipėdos rinkimų apylinkėse kol kas fiksuojami tik smulkūs nusižengimai.

Stebėtojai keliose rinkimų apylinkėse užfiksavo, jog nesilaikoma slaptumo rinkimuose principo. Į balsavimo kabinas įeina po du žmones. Kai kurie rinkėjai balsavimo biuletenius pildo ne balsavimo kabinose, o atvirai.

Tačiau didesnių pažeidimų Klaipėdoje neužfiksuota.

„Matyt, tas rinkėjų papirkinėjimas aktualesnis mažesniuose miesteliuose, kur žmonėms galbūt norisi prisidurti pinigų, tad juos ir parduoda savo balsą. Klaipėdoje, matyt, rinkėjai yra sąžiningesni“, - svarstė rinkimų stebėtojai.

Tarp pažeidimų – politinė reklama viešose vietose, nors ji draudžiama nuo šeštadienio 1 val. iki sekmadienio 20 val.

Klaipėdoje reklaminiuose stenduose, autobusų storelėse ir sekmadienį nebuvo nukabinta politikų reklama.

Plakatai nebuvo nuplėšti ir prie kai kurių apylinkių ant savivaldybės pastatytų stendų.

Apygardų komisijų nariai teigė, kad po rinkimų spręs, ar ką nors bausti, dėl politinės reklamos draudimo pažeidimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

L.Borozna

L.Borozna portretas
Labai nepatyko apylinkes pirmininkes elgesys,kai norejome issiaskinti del to kad mums atvykus balsuoti 2012.10.14 10v.20m. buvo pasakyta ateiti balsuoti 2-ame ture, nors pirmas turas dar nepasibaige .Apylinkes pirmininke pareiske kad nereikia cia jeskoti politikos,vietoj atsiprasymo.Noretusi kad tokie atvejai nesikartuotu, nes susidaro ispudys kad tokia situacija kaz kam naudinga....(del pazedimo buvo skambinta tel.1855 ,zadejo issiaiskinti,atsakymo negavome ,nors jau 2012.10.14 18v.14m.

Klaipėdietė

Klaipėdietė portretas
Atvykome balsuoti su vyru,jis rusakalbis, nemoka lietuvių kalbos. Visada abu įeidavome į kabiną ir apsitarę sužymėdavome balsavimo biuletenius. Niekada neteko susidurti su situacija,kuri įvyko šiandien. Į kabiną įlėkė stebėtoja ir paliepė vienam iš mūsų iš jos pasišalinti. Paaiškinau, kad esame sutuoktiniai, ne svetimi vienas kitam žmonės į ką buvo grubiu tonu atrėžta- SUTUOKTINIAI ESATE SAVO LOVOJE, O NE BALSAVIMO VIETOJE. Išėjau,o vyras nežinodamas, kurioje vietoje atžymėti reitingavimą- sugadino balsavimo biuletenį. Puiku, kad pirmininko pavaduotojas ir pirmininkė įsiklausė į mūsų situaciją ir vyrui išdavė naują balsavimo biuletenį. O moralė šiame įvykyje- galvokite partijų lyderiai kokius žmones siunčiate stebėtojais............

p.Boroznai

p.Boroznai portretas
Kiek suprantu Jums nepaaiškino, kodėl gali prireikti atvykti balsuoti dar kartą ir kad atidavė jums vieną balsavimo biuletenio dalį. Tai liečia kandidatus į seimą, kurie yra vienmandatėse apylinkėse. Jų yra apie 15, net negaliu tiksliai pasakyti skaičiaus. Taigi, jei nei vienas iš jų nesurinks 50%+1 iš balsuoti atėjusių skaičiaus- todėl bus pakartotinas balsavimas tarp daugiausia balsų surinkusių kandidatų. Kadangi man tai buvo taip pat neaišku, tad paprašiau šią situaciją paaiškinti. Todėl galiu ir jums paaiškinti. Juo labiau, kad jei nors vienas iš esančiųjų sąraše surinks aukščiau nordytą skaičių- balsuoti eiti neteks. Tik norisi atkreipti Jūsų dėmesį, kad tame sąraše pilna tų, kurie per partinius sąrašus sau kelią į seimą prasiskyrė, būdami pirmame sąrašų dešimtuke, todėl kyla klausimas, kai atsisakys savo vietos pagal vienmandatėje gautą galimybę, kam padovanos savo vietą.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių