Klaipėdos rajone – konservatorių linksmybės

Klaipėdos rajone Drevernoje, rekreacinėje sodyboje „Strykis“ į sąskrydį susirinko apie tris tūkstančius Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos narių.

Anot partijos atstovės Rūtos Domarkaitės, panašus skaičius politikų su šeimomis susirenka kasmet.

„Sąskrydžiai populiarūs. Visada sulaukiame apie tris tūkstančius žmonių“, – tvirtino R.Domarkaitė.

Į Dreverną konservatoriai pradėjo rinktis penktadienį. Šeštadienis prasidėjo partijos tarybos posėdžiu. Jame aptarti energetikos, valstybės turto valdymo, kovos su šešėline ekonomika ir korupcija, teisėtvarkos klausimai.

Anot partijos pirmininko Andriaus Kubiliaus, sąskrydis puiki proga ir papramogauti draugų būryje, ir įvertinti sunkiais Lietuvai metais nueitą kelią, ir aptarti svarbiausius strateginius partijos siekius.

Po posėdžio politikai skubėjo į šventinį sąskrydžio atidarymą. Vėliau susikovė rankų lenkimo, šaškių, šachmatų turnyruose, konkursuose, žaidė krepšinį, futbolą, tinklinį, kvadratą, jėgas išbandė virvės traukimo rungtyje.

Sąskrydžio dalyviai bandė surasti ir ministrų lobį. Varžėsi, kas sugaus daugiau žuvies.

Politikai turėjo galimybę susipažinti ir su Drevernos apylinkėmis. Apsilankė vietos muziejuose.

„Kasmet sąskrydžiui pasirenkame naują vietą. Norime susipažinti su vis kitu regionu“, – komentavo R.Domarkaitė.

Vakarą vainikuos varžybų ir konkursų nugalėtojų apdovanojimai bei koncertas. Renginį ves žurnalistė Aušra Kilkuvienė ir laidų prodiuseris bei vedėjas Gediminas Jaunius.

Dalis politikų buvo pasiryžę miegoti palapinėse. Jiems buvo siūloma išsinuomoti ir sodyboje esančius namelius arba kambarį Priekulės svečių namuose.

Sąskrydžio teritorijos nuoma Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijai atsieis 14 tūkst. litų. Iš kiekvieno dalyvio buvo prašoma susimokėti po 15 litų. Pernai ši rinkliava siekė 10 litų.

Organizuoti sąskrydžius Klaipėdoje ir jos apylinkėse mėgsta ir kitos partijos. Tačiau ne visada jie baigiasi laimingai.

Prieš dvejus metus Lietuvos socialdemokratų partijos sąskrydyje, kuris vyko stovyklavietėje „Žuvėdra“ Giruliuose, nuskendo vaikinas. Jiems teko atšaukti linksmybes.


Šiame straipsnyje: Konservatoriaikubilius

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių