Klaipėdos prokurorai išvyko į Norvegiją

Klaipėdos apygardos vyriausiojo prokuroro pavaduotojas Vytautas Jurkevičius, apygardos Valdymo kontrolės ir analizės skyriaus vyriausioji prokurorė Margarita Daugėlienė ir Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Aidas Giniotis šiandien išvyksta į Norvegiją dalyvauti seminare, kuriame bus aptariami Lietuvos ir Norvegijos teisėsaugininkų bendradarbiavimo klausimai, vykdant teisinės pagalbos prašymus. 

Neseniai Norvegijoje nuteistas vienas iš penkių Lietuvos piliečių, kaltintų narkotikų kontrabanda. Ikiteisminis tyrimas keturių kitų įtariamųjų atžvilgiu šiuo metu tęsiamas Lietuvoje, jį atlieka Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus pareigūnai. Byla teismą turėtų pasiekti dar šiemet. 

Tai vienas iš sėkmingo bendradarbiavimo tarp Norvegijos Rogalando regiono policijos bei Klaipėdos apygardos prokuratūros pavyzdžių. 

Kolegos iš Norvegijos Stavangerio miesto, tirdami minėtąją didelės apimties narkotikų kontrabandos bylą, šiemet du kartus lankėsi Klaipėdoje ir, sulaukę konkrečių teisinės pagalbos vykdymo rezultatų, pasikvietė tris Klaipėdos apygardos pareigūnus dalyvauti lapkričio 12 d. vykstančiame seminare, kuriame bus keičiamasi patirtimi, dviejų šalių pareigūnams kartu kovojant su organizuotu nusikalstamumu.

Vyriausiojo prokuroro pavaduotojas Vytautas Jurkevičius seminaro dalyvius supažindins su prokuratūros vieta ir funkcijomis Lietuvos teisinėje sistemoje, M.Daugėlienė kalbės tarptautinio bendradarbiavimo klausimais, o prokuroras Aidas Giniotis papasakos apie praktinio bendradarbiavimo naudą, tiriant narkotikų kontrabandos bylą. Kolegos iš Lietuvos išklausys kitų seminaro dalyvių pranešimus, dalyvaus diskusijose. 

Ši kelionė Lietuvos mokesčių mokėtojams nekainavo nė cento, ją finansavo Norvegijos policija.


Šiame straipsnyje: klaipėdos prokurorai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių