Klaipėdos prokuratūrose – vieno langelio sistema

Nuo šiandien Klaipėdos apygardos ir Klaipėdos miesto prokuratūrose pradėjo veikti vadinamoji vieno langelio sistema.

Dėl įvairių priežasčių į prokuratūrą besikreipiantys piliečiai dabar savo prašymus, skundus, pareiškimus bei kitus dokumentus gali palikti pirmajame aukšte įsikūrusiose abiejų prokuratūrų raštinių priėmimo skyriuose adresu Vilties g. 12., Klaipėda.

„Daugelyje valstybinių įstaigų vieno langelio sistema - įprastas dalykas, palengvinantis klientų aptarnavimą ir skirtas klientų patogumui“,- sako Klaipėdos apygardos vyriausiasis prokuroras Giedrius Danėlius. Prokuroro teigimu, įdiegiant šią sistemą prokuratūroje irgi pirmiausia mąstyta apie geresnį  žmonių aptarnavimą.

Klaipėdos apygardos ir Klaipėdos miesto prokuratūrų raštinės įsikūrusios tame pačiame pastate, tačiau skirtinguose aukštuose, skirtingose vietose. Žmonėms tekdavo klaidžioti  painiais pastato koridoriais, kol jie surasdavo jiems reikalingą raštinę, dažnai jie net nežinodavo, kuriai - miesto ar apygardos prokuratūrai - rašyti pareiškimą. Vyresnio amžiaus lankytojams sunku lipti stačiais laiptais į trečiąją aukštą ir kt.

Įdiegus vieno langelio sistemą, šios problemos bus išspręstos, nes dabar visus reikalus interesantai, taip pat ir kitų įstaigų kurjeriai, advokatai, kiti proceso dalyviai galės sutvarkyti vienoje vietoje - pirmajame aukšte už budėtojų punkto įsikūrusiame priimamajame, kur jau dirba abiejų prokuratūrų raštinių darbuotojos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių