Klaipėdos policininkams įgriso girtuokliai

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato vadovybė prieš porą savaičių kreipėsi į uostamiesčio merą Rimantą Taraškevičių, kviesdama sutelkti pastangas sprendžiant įsisenėjusias problemas.

Pateikti konkrečius siūlymus, kaip geriau palaikyti tvarką ir saugumą mieste, pareigūnus praėjusiame Tarybos posėdyje paragino politikai.

Policija siūlo gatvėse randamus neblaivius asocialius asmenis vežti ne į komisariatą, kaip įprasta, o sudaryti sąlygas juos priglausti ir blaivinti nakvynės namuose, padedant socialiniams darbuotojams. Taip esą pagerėtų ne tik medikų, bet ir policijos pareigūnų darbo sąlygos, o minėtiems asmenims būtų suteikta kvalifikuota pagalba.

Trečiadienį su miesto meru susitikę Klaipėdos apskrities VPK vadovai Dainius Smatavičius tikino, jog aplinkos apsaugos, švaros, tvarkos reikalavimų kontrolė nėra policijos prioritetinė veiklos sritis, tad šias funkcijas bei Savivaldybės priimtų sprendimų kontrolę, anot jo, turėtų vykdyti Savivaldybės įgalioti pareigūnai.

D.Smatavičius informavo, jog pastaruoju metu policija gauna daug gyventojų skundų dėl viešojo maitinimo įstaigų statusą turinčių parduotuvių, naktimis prekiaujančių alkoholiniais gėrimais. Šalia jų būriuojasi neblaivūs, konfliktiškai nusiteikę asmenys, keliantys pavojų aplinkinių saugumui, drumsčiantys ramybę. Viena tokių vietų – baras, įsikūręs Daržų g. 1 ir turintis teisę visą parą prekiauti svaigiaisiais gėrimais. Policija siūlo Savivaldybei prieš išduodant licenciją verstis šia veikla, iš anksto aptarti galimas tokio sprendimo pasekmes.

Policijos vadovybė taip pat paragino Savivaldybės saugaus eismo komisiją pagaliau baigti svarstyti klausimą dėl centralizuotos  šviesoforų valdymo sistemos įdiegimo. Esą įdiegus šią sistemą, būtų sumažinti transporto kamščiai, tai padėtų sureguliuoti transporto srautus, sumažėtų oro tarša.

Miesto tvarkos sergėtojams neduoda ramybės ir įsisenėjusi problema dėl nenaudojamų, apleistų transporto priemonių, kurios riogso gyvenamųjų namų kiemuose. Teisės aktai nustato jų išvežimo tvarką, tačiau tolimesnis jų laikymas ir saugojimas nereglamentuotas.  Tad policija Savivaldybei siūlo kreiptis į Vyriausybę, kad būtų supaprastinta transporto priemonių utilizavimo tvarka.

Meras pažadėjo paramą pareigūnams sprendžiant minėtas problemas. Konkrečius Savivaldybės žingsnius miesto vadovas žada pristatyti po poros savaičių numatytame kitame pasitarime.

Savivaldybės administracija šią savaitę spręs, ar dalyvauti Lietuvos-Lenkijos-Rusijos bendradarbiavimo per sieną 2007-2013 metų programos projekte „Saugios ir patvarios kaimynystės tinklo sukūrimas pasienio regiono valstybėse“. Jis skirtas ugdyti pilietiškumą, pasitikėjimą policija ir valdžios institucijomis, plėsti socialinių paslaugų tinklą, siekti sukurti saugią aplinką regiono valstybėse.

Projekto vertė – 2 mln. eurų. Ši suma bus padalinta trijų valstybių miestų savivaldybėms bei policijai, kurios rengs gyventojų apklausas, susitikimus su bendruomene. Šio projekto lėšomis bus rengiami mokymai gyventojams, policijos pareigūnams bei savivaldybių specialistams.


Šiame straipsnyje: girtuokliaialkoholikai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių