„Klaipėdos mėsinei“ – draudikų išmoka

Draudimo bendrovė „ERGO LIETUVA" dėl kilusio gaisro įmonei „Klaipėdos mėsinė" išmokėjo 3,7 mln. litų avansą ir suformavo daugiau kaip 10 mln. litų rezervą patirtiems nuostoliams atlyginti. Tai yra didžiausia žala išmokėta įmonei bendrovės istorijoje ir viena didžiausių Lietuvoje.

Šių metų rugsėjo 6 dieną kilęs gaisras „Klaipėdos mėsinės" gamybiniame pastate pridarė nuostolių už daugiau nei 10 mln. litų. Ugnis šios bendrovės ceche sunaikino dalį patalpų bei įrengimų, sugadino atsargas, įmonė prarado dalį gamybinių pajėgumų, susijusių su skerdienos bei šviežios mėsos perdirbimu.

Bendrovei „Klaipėdos mėsinė" jau išmokėta 3,7 mln. litų avansinių draudimo išmokų. „Už šią sumą įmonėje jau atlikti gaisro likvidavimo darbai bei atlyginta didžioji dalis patirtų nuostolių dėl gamybos atsargų praradimo. Likusi suma bus skirta atstatomiesiems darbams bei prarastų gamybos pajėgumų atnaujinimui", - teigia „ERGO LIETUVA" Turto draudimo departamento direktorius Tomas Nenartavičius.

Draudimo eksperto teigimu, likusios lėšos bendrovei bus išmokėtos dalimis pagal objekto atstatinėjimo etapus, rangovų atliktus darbus, pateiktas sąmatas. „Greitai ir efektyviai kompensuoti tokio masto žalas mus įgalina patikimi perdraudimo partneriai", - sako T.Nenartavičius.

Nors ir gaisro nuostoliai įmonės savininkams ir vadovams sukėlė rimtų rūpesčių, „Klaipėdos mėsinės" generalinis direktorius Gintaras Valančius džiaugiasi, kad įmonės turtas buvo apdraustas. „Klaipėdos mėsinės" vadovybė ir „ERGO LIETUVA" konstruktyviai sprendžia žalos sureguliavimo bei atlyginimo klausimus. „Klaipėdos mėsinė", greitai likvidavusi gaisro padarinius, jau pradėjo gamybinių pastatų ir įrengimų atstatomuosius darbus.

„Tokios apimties nuostolių savo lėšomis nebūtume pajėgūs atlyginti. Būtų reikėję ieškoti papildomų lėšų bei prisiimti tam tikrų finansinių įsipareigojimų, kad vėl galėtume operatyviai atstatyti prarastus gamybinius plotus bei gamybos pajėgumus", - sako G.Valančius.

Visu pajėgumu bendrovė planuoja pradėti dirbti po 3-6 mėn.


Šiame straipsnyje: Klaipėdos mėsinėErgo Lietuva

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių