Klaipėdos LEZ - gelbėtojų padalinio įkurtuvės

Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) ketvirtadienį vyks dar vienos įkurtuvės - į naujas patalpas įsikelia priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai.

Iš LR Vyriausybės skirtų 3,5 mln. litų LEZ teritorijoje, kurioje įsikūrusios bendrovės - turinčios pavojingų aplinkai įrenginių, atliekančios sudėtingus technologinius procesus, sandėliuojančios pavojingas medžiagas, pastatytas priešgaisrinio padalinio depo pastatas. Jame nuolat budės viena gelbėtojų komanda, disponuojanti gaisrų gesinimo mašina bei specialia gelbėjimo įranga.

„Šis mūsų padalinys sukurtas LEZ teritorijoje veikiančių bendrovių apsaugai. Mūsų misija - padėti ne tik gaisro, bet ir kitokio visuomenei ar aplinkai pavojingo incidento atveju, pavyzdžiui, išsiliejus kenksmingoms medžiagoms", - sakė Algimantas Kloviškis, Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos viršininko pavaduotojas.  

Priešgaisrinio depo įkūrimas ir išlaikymas LEZ teritorijoje finansuojamas iš valstybės biudžeto. Planuojama, kad 12 etatų komanda ateityje bus didinama ir turės vykti į iškvietimus Klaipėdos rajone - Jakus, Dituvos sodus bei kitas arti LEZ esančias gyvenvietes.

Klaipėdos laisvosios ekonominės zonos valdymo bendrovė irgi prisidėjo įgyvendinant gelbėtojų depo atsiradimą šioje pramoninėje teritorijoje - finansavo projektavimo dokumentų rengimą bei technikos įsigijimą.

„Šio gelbėtojų padalinio atsiradimas Klaipėdos LEZ - tai didžiulis pliusas mūsų klientams, kuriems užtikrinamas fizinis saugumas ir sumažinami rūpesčiai dėl priešgaisrinės saugos. O šalia LEZ įsikūrusiems gyventojams tai dar ir psichologinis saugumas. Manau, miegas daug ramesnis, kai žinai, jog į šalia stovinčią gamyklą bėdos atveju gelbėtojai atvyks po minutės", - sakė Klaipėdos LEZ valdybos pirmininkas Povilas Vasiliauskas.


Šiame straipsnyje: gaisrinė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių