Klaipėdos laivų paradas pasiruošęs startui (programa)

Šeštadienį Klaipėdoje gims nauja jūrinė tradicija - Klaipėdos laivų paradas, skirtas laivybos sezono atidarymui.

Nauja tradicija kuriama telkiant įvairias miesto ir uosto organizacijų iniciatyvas, o patys klaipėdiečiai raginami būti ne tik renginio dalyviais, bet ir simboliniais rėmėjais.

Veiksmas visą dieną

Šventiniai renginiai, skirti laivybos sezono atidarymui, prasidės 10 val. regatos „Gero vėjo“ startu. 12 - 16 val. Kruizinių laivų terminale vyks Kariuomenės ir visuomenės dienos renginiai. Nuo 13 val. į KLR doką palydėsime „Meridianą“.

Šventė laivuose prasidės nuo 16 val. Nuo 20 val. Kruizinių laivų terminale įsikurs improvizuotas Viduramžių miestelis, kur švartuosis ir vienas iš Laivų mūšio dalyvių - laivas „Vagant“. 21.30 val. Kuršių mariose prasidės Laivų mūšis.

Ženklas parado pradžiai  - „Laivo šokis“

Laivai paradui pradės rikiuotis iškart po Laivų mūšio, koloną ves legendinė jachta „Lietuva“, o parado pradžios ženklas bus simbolinis „laivo šokis“, kurį geranoriškai sutiko atlikti bendrovės „Towmar Smit Klaipėda“ vilkikas TAK-9.

Laivų paradas skatins solidarumą

Visi šventės dalyviai ir miesto verslininkai kviečiami į solidarumo akciją „Aš - už naujas jūrines tradicijas“, kurios metu kiekvienas dalyvis turės galimybę tapti ne tik Laivų parado dalyviu, bet ir simboliniu  rėmėju. Vienintelė sąlyga - paremti Laivų parado idėją aukojant simbolinį vieną litą, už tai gaunant mėlynąją apyrankę.

Pasipuošę apyrankėmis bus laukiami Laivų parado lipduku pažymėtose kavinėse, siūlančiose šventės rėmėjams įvairias nuolaidas ir siurprizus.

Mėlynosios apyrankės bus dalinamos gegužės 22 d. nuo 10 iki 21 val. AB „Smiltynės perkėla“ traukinuke, kursuojančiame tarp Kruizinių laivų terminalo ir įėjimo į AB „Klaipėdos laivų remontas“.

Verslininkų iniciatyvos

Prie akcijos „Aš - už naujas jūrines tradicijas“ jau prisijungė Senamiesčio verslininkų asociacijos nariai: Taravos Anikė, Senoji Hansa, Kavaledis, Pramogų bankas, Cafe de Nese, Eldorado, Bambola, Europa ir kiti. Kviečiame ir kitus miesto verslininkus solidarizuotis ir gegužės 22 d. apdovanoti akcijos dalyvius, pasipuošusius mėlynomis apyrankėmis.

Dailininkas ir skulptorius Vytautas Karčiauskas, meno galerijos "Pėda" savininkas, įsteigė prizą - už kūrybiškumą. Kompetetinga komisija vertins  laivų ir plaukiančios komandos išradingumą, šmaikštumą, originalumą, drąsą.

Specialų prizą-nominaciją „Senojo uosto laivas“ įsteigė viešbutis „Old Port Hotel“. Nominantui atiteks speciali jūrinė vėliava.

Klaipėdos grogas

Specialiai Klaipėdos laivų paradui Restorano pizza/pasta „Ryžių Malūnas“ virtuvės komanda sukūrė „jūrinį“ gėrimą - Klaipėdos grogą (vanduo, citrina, medus, Ceilono cinamonas, romas ir istorinė dvasia). Sklando legenda, kad Klaipėdos grogo gaminimo paslaptį atskleidė Ryžių Malūno rūsiuose rasti receptai, kuriuos paliko pirkliai/jūreiviai gabenę įvairius krovinius, tame tarpe ir ryžius.

Laivų paradui - speciali radijo laida

Radijo stotis „Laluna“ paradui ruošia specialią šventinę laidą su jūriniais sveikinimais, todėl, jei ir nedalyvausite parade, klausydami Lalunos nuo 20.00 val., pajusite šventinę nuotaiką, išgirsite jūrinius linkėjimus ir „susipažinsite“ su parado laivais bei jų kapitonais radijo eteryje.

KLAIPĖDOS LAIVŲ PARADAS-2010

2010 m. gegužės 22 d. (šeštadienis)

PROGRAMA

Laikas

Vieta

Veiksmas

10.00

Kruizinių laivų terminalas

Regatos Gero vėjo“ startas

13.00 - 17.00

Kruizinių laivų terminalas

Kariuomenės ir visuomenės  vienybės dienos šventė (laivų lankymas, ginkluotės, technikos ekspozicijos apžiūra);

13.00  KJP vadų kursų klausytojų priesaikos ceremonija ;

13.30  KJP orkestro koncertinė programa;

13.00 - 15.00

Danės upė

Meridiano palydos į KLR doką.

15.00 - 21.00

Danės upė,

Kruizinių laivų terminalas,

Pilies uostelis

Laivai švartuojasi krantinėse – šventė laivuose

Keleivių plukdymas Danės upe ir Kuršių mariose

16.30 - 18.00

Danės upė,

Kruizinių laivų terminalas,

Pilies uostelis

Laivų lankymas (organizatoriai sveikina dalyvius, teikiamos Laivų parado vėliavos, rėmėjų dovanos)

19.30 - 20.30

Kruizinių laivų terminalas

Būgnų improvizacijos

20.00 - 21.30

Kruizinių laivų terminalas

Veikia viduramžių miestelis

21.30 - 22.10

Marios, prie kruizinių laivų terminalo

„Laivų mūšis

22.10 - 22.40

Kruizinių laivų terminalas

Orkestro „Bangputys“ pasirodymas, laivų atsišvartavimas

22.40 - 22.45

Marios prie kruizinių laivų terminalo

Vilkiko TAK 9 šokis“

22.45 - .......

Kuršių marios

Naktinis laivų paradas


Šiame straipsnyje: laivų paradas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių