Klaipėdos greitosios medikai - geriausiųjų penketuke

Lietuvos greitosios medicinos pagalbos žaidynėse klaipėdiečių komanda pateko į geriausiųjų penketuką. 

Ketvirtą kartą organizuotos Lietuvos greitosios medicinos pagalbos (GMP) žaidynės vyko praėjusį savaitgalį Paplatelės kaime, Plungės rajone. Tradicinis renginys skirtas profesinės kvalifikacijos tobulinimui, bendravimui ir komandų tarpusavio bendradarbiavimui.

Šių metų žaidynėse dalyvavo 30 komandų iš visos Lietuvos, taip pat sulaukta svečių iš Ukrainos, Latvijos ir Kaliningrado.

Komandos į žaidynes atvyko greitosios medicinos pagalbos automobiliais su privaloma įranga. Joms buvo parengtos užduotys,  panašios į kasdienes bei pasitaikančias darbe situacijas.

Greitųjų medikai turėjo gaivinti suaugusįjį ir vaiką, teikti pirmąją pagalbą per komplikuotą gimdymą, atstatyti sutrikusį kvėpavimą.

Žaidynių dalyvių laukė netikėtumai naktinėje užduotyje. Šiemet pirmą kartą buvo parengta masinės nelaimės situacija. Naktį medikai turėjo suteikti pagalbą 50 nukentėjusiųjų autobuso avarijoje. Įgyvendinant šią užduotį, talkino daugiau kaip 50 savanorių studentų.

Pasak Klaipėdos greitosios medicinos pagalbos stoties vadovo ir Lietuvos GMP įstaigų asociacijos valdybos pirmininko Rimvydo Juodviršio, ši užduotis reikalavo gerų darbo įgūdžių, greitos orientacijos ir teorinių žinių.


Klaipėdos GMP stoties komanda kartu su kolegomis šį egzaminą esą išlaikė puikiai. Klaipėdiečių komandą sudarė slaugytojos Virginija Šomkaitė, Jurgita Toliušienė ir sanitaras–vairuotojas Raimondas Eigirdas.

Tarp žaidynių komandų darbą vertinusių teisėjų buvo ir du Klaipėdos GMP stoties darbuotojai: gydytojas Anatolijus Belevič ir slaugytoja Lina Končienė.

Pirmąją vietą Lietuvos greitosios medicinos pagalbos žaidynėse laimėjo Paramedikų asociacijos komanda iš Kauno. Kitais metais ji atstovaus Lietuvą tarptautinėse GMP varžybose.

Klaipėdiečių komanda pateko į geriausiųjų penketuką. R.Juodviršis paaiškino, kad šiemet buvo pakeista vertinimo sistema – išaiškinti tik nugalėtojai, o kitiems dalyviams skirti balai. Pagal surinktą jų skaičių paaiškėjo geriausieji.

Vertinimo sistema pakeista reaguojant į kildavusį nepasitenkinimą per ankstesnes žaidynes.          

Tad tarp geriausiai pasirodžiusiųjų komandų pagal surinktus balus buvo Šiaulių miesto GMP, Klaipėdos miesto GMP ir antroji Kauno miesto GMP komandos.

Klaipėdos GMP komanda nuo 2007 metų visose keturiose organizuotose žaidynėse patekdavo į pirmą geriausių komandų penketuką , o pernai iškovojo trečią vietą.


Šiame straipsnyje: greitoji medicininė pagalbaGMP

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių