Klaipėdos gimtadienį apdovanoti garbingiausieji

Klaipėdos gimimo dieną Pilies muziejuje kaip ir kasmet pagerbti naujieji Klaipėdos kultūros magistrai bei garbės pilietis.

Piliavietė suteikia ceremonijai ypatingos rimties bei iškilmingumo. Šiemet vėsioje Frydricho poternoje už ypatingus nuopelnus uostamiesčio kultūrai ir menui aukso žiedai įteikti šiemetiniams kultūros magistrams Etnokultūros centro darbuotojai Valerijai Jankūnaitei ir prozininkui Rimantui Černiauskui. Naujieji nariai priimti į Klaipėdos kultūros magistrų ložę.

Jiems įteikti šį garbingą vardą patvirtinantys dokumentai ir auksiniai žiedai su deimantais. Šiuos papuošalus Pilies muziejuje saugomo renesansinio žiedo pavyzdžiu pagamino dailininkas juvelyras Vidas Bizauskas.

Iškilmingos ceremonijos metu garbės piliečio regalijos įteiktos šiemet ir šį vardą už ypatingus nuopelnus miestui gavusiam „Limarko“ laivininkystės kompanijos prezidentui Vytautui Lygnugariui.

Lyriškos mažlietuvių dainos bei violončele atliekami klasikiniai kūriniai suteikė ceremonijai iškilmingumo, o sveikinimo kalbos vertė dar kartą įsitikinti, kad jos skirtos labiausiai klaipėdiečių pagarbos vertiems žmonėms.


Šiame straipsnyje: Jūros šventėmagistrai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių