Klaipėdos gatvėmis važinės čekiški autobusai

Po metus trukusio teismų maratono paaiškėjo, kas įmonei „Klaipėdos autobusų parkas“ gamins naujus, ekologiškus, suspaustomis dujomis varomus autobusus.

Konkurso šiai paslaugai teikti nugalėtoju paskelbta įmonė „Transmitto“. Ji į Klaipėdą pristatys čekiškus autobusus „Irisus Citelis CNG“.

Tačiau kol kas sutarties su nugalėtoju bendrovė „Klaipėdos autobusų parkas“ dar nepasirašė. Vyksta jos derinimas.

Anot įmonės „Klaipėdos autobusų parkas“ eksploatacijos direktoriaus Gintauto Mockevičiaus, jei daugiau nekils jokių ginčų, sutartis bus pasirašyta kitą savaitę.

Iš viso bendrovė „Klaipėdos autobusų parkas“ gaus 12 naujų ekologiškų autobusų. Jie kainuos apie 10 mln. litų. Didžioji dalis lėšų skirta iš ES Sanglaudos fondo. Įmonė „Klaipėdos autobusų parkas“ turi prisidėti 15 proc. sumos.

Uostamiesčio gatvėmis naujieji autobusai turėtų pradėti važinėti gegužę-birželį.

G.Mockevičius pabrėžė, kad tai bus visiškai nauji autobusai. Jie bus gaminami pagal bendrovės „Klaipėdos autobusų parkas“ užsakymą.

„Pateiksime savo reikalavimus. Renkamės net autobusų, sėdynių apmušalų spalvas“, – pasakojo G.Mockevičius.

Čekijoje pagaminti autobusai „Irisus Citelis CNG“ jau važinėja Šiaulių gatvėmis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Teta

Teta portretas
Gal vertėtų rinktis tiesiog plastikines sėdynes be apmušalų - miesto autobusuose didelio patogumo nereikia, o medžiaginiai apmušalai paprastai būna vandalų ištepliojami ar suraižomi.

Tetai

Tetai portretas
Tai reiskia, kad reikia vaizdo kameru ir auklejimo mokyklose. Kiekvienas zmogus nori vaziuoti patogiai ir su komfortu. Uz sita viska ir mokame

pakabukas

pakabukas portretas
Dieve mano 12 limonu .Kada jie atsipirks. Nors koks skirtumas kai keli limonai nuses keliose kisenese.Juk musu teisesauga tik dviracius markiruoja ir vistu vagis sodina.O siaip apmusalu noreciau roziniu arba zydru nes.......
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių