Klaipėdos „Dragūnas“ nušlavė latvius ir estus

Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai pakilo iš Baltijos lygos turnyrinės lentelės paskutiniosios vietos. Šuolį lėmė savaitgalį namuose iškovotos dvi pergalės.

Baltijos lygoje abu pralaimėjimus dvejose žaistose varžybose patyrę klaipėdiečiai buvo išalkę pergalių. Jų siekį sustiprino ir tai, jog savaitgalį „Dragūno“ rankininkai žaidė savo sirgalių akivaizdoje.

Sekmadienį klaipėdiečiai nušlavė Baltijos lygos autsaiderius - Rygos „HK LSPA/NB-SAN“ rankininkus.

Nuo pirmųjų varžybų minučių klaipėdiečių pranašumas niekam nekėlė abejonių. Pirmąjį kėlinį laimėję rezultatu 21:11, antrajame klaipėdiečiai tik didino pranašumą, o varžovams suteikė tik kelias progas pelnyti įvarčius. Varžybos baigėsi triuškinančiu skirtumu 43:19.

Šeštadienį „Dragūnas“ savo aikštelėje priėmė svečius iš Estijos – „Polva Serviti“ komandą. Rungtynes abi ekipos pradėjo aktyvi ai ir rezultatyviai. Įpusėjus pirmajam kėliniui klaipėdiečiai pirmavo 11:7, bet labai greitai estai sumažino varžovų pranašumą iki minimumo - 11:10. Bet „Dragūnas“ nė neketino pasiduoti ir pirmąjį kėlinį laimėjo 16:12.

Antroje rungtynių dalyje klaipėdiečiai surengė spurtą, po kurio komandas skyrė 7 įvarčiai - 22:15. Po jo estai šiek tiek sušvelnino skirtumą, tačiau pavyti „Dragūno“ taip ir nesugebėjo. Klaipėdiečiai laimėjo rungtynes rezultatu. 30:24 

Po šių dviejų pergalių „Dragūnas“ Baltijos lygoje taškais pasivijo pirmaujančias ekipas.

Ateinantį penktadienį uostamiesčio komandos laukia dar didesnis iššūkis. Klaipėdiečiai išvyksta į Moldovą, kur spalio 12-14 dienomis kovos Europos Iššūkio taurės varžybose. „Dragūnas“ rungtyniaus B grupėje su „Ruislip Eagles“ (Anglija), „Olimpus-85-USEFS“ (Moldova) ir „SPE Strovolos“ (Kipras) ekipomis.  Į kitą etapą pateks dvi geriausios ekipas. Pirmąją vietą grupėje užėmęs klubas rungtyniautų su Zaparožės (Ukraina) „ZTR“, antrąją vietą - su Izraelio „Hapoel“ ekipa.


Šiame straipsnyje: dragūnasRankinisbaltijos lyga

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių