Klaipėdos derbyje – „Granito“ ir „Jambo“ lygiosios

Lietuvos futbolo federacijos II lygos Vakarų zonos čempionate, kuris jau baigėsi, debiutavusios dvi uostamiesčio komandos liko greta nugalėtojų pakylos.

Į prizininkų trejetą pretendavusiems Klaipėdos „Granito“ futbolininkams bronzos medalius iš rankų tarsi išplėšė kita uostamiesčio ekipa.

Prieš paskutinį čempionato turą „Granito“ futbolininkai dar buvo trečioje turnyrinės lentelės vietoje. Tačiau juos iš prizininkų trejeto išstūmė Šiaulių „Juventa-99“, kuriai paskutiniajame ture rezultatu 3:0 buvo įskaityta pergalė, nes žaisti neatvyko varžovai iš Joniškio.

Po tokios sėkmes šiauliečiai „Granito“ komandą aplenkė vienu tašku ir pakilo į trečiąją vietą. Tačiau ją atsikovoti uostamiesčio ekipa turėjo galimybę – jai paskutiniajame ture reikėjo įveikti Klaipėdos „Jambo“ komandą. Lygiųjų „Granitui“ nepakako, nes tarpusavio rezultatai buvo palankesni Šiaulių komandai.

Prastai antrajame čempionato rate rungtyniavusi „Jambo“ komanda principinėje kovoje neleido „Granitui“ tikėtis lengvo pasižaidimo, o jau pirmajame kėlinyje pasiuntė į nokdauną – po Donato Montvido ir Karolio Intos įvarčių „Jambo“ pirmavo rezultatu 2:0.

„Granitas“ greitai surezgė rezultatyvią ataką ir po Zigmo Jesipovo įvarčio skirtumą sušvelnino – 2:1.

Tačiau K.Inta dar iki pertraukos atkūrė turėtą dviejų įvarčių skirtumą – 3:1.

Antrojo kėlinio viduryje „Granito“ žaidėjai Simonas Juška ir Arnoldas Nausėdas išlygino rezultatą, tačiau komanda svarbios pergalės iškovoti taip ir nebesugebėjo.

Tad nors ir surinko 35 taškus – tiek pat, kiek Šiaulių „Juventa-99“, „Granito“ futbolininkai liko ketvirtoje vietoje, nes prieš šiauliečius vieną kartą buvo pralaimėję, o sykį tarpusavio varžybos baigėsi lygiosiomis.

Penktoje vietoje likusią „Jambo“ ekipą paskutiniajame ture dar galėjo aplenkti Akmenės vienuolikė, tačiau ji neatsilaikė prieš Kretingos „Miniją“.

LFF II lyga Vakarų zona

Vieta Komanda Žaista Taškai

1. Lokomotyvas 18 44

2. Mastis 18 42

3. Juventa-99 18 35

4. Klaipėdos Granitas  18 35

5. Jambo 18 25

6. SC-FK „Akmenė“ 18 22

7. Babrungas 18 21

8. Minija 18 18

9. TAIP-Žygis 18 9

10. VJSM-Kaslita 18 4



NAUJAUSI KOMENTARAI

ziauru

ziauru portretas
bulviu lauke zaidzia
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių