Klaipėdos darželiai neatostogaus

Nerimauti, kad metų pabaigoje dalis uostamiesčio darželių gali nedirbti, pagrindo nėra. Tai šiandien užtikrino Klaipėdos miesto meras Rimantas Taraškevičius.

Dėl ekonominio sunkmečio sunkiausiai besiverčiančioms ikimokyklinėms įstaigoms kalėdiniu laikotarpiu gali tekti dalį darbuotojų išleisti neapmokamų atostogų, tačiau dėl to darželių durys vaikams nebus užvertos.

Savivaldybės Švietimo skyriaus vedėja Laima Prižgintienė informavo, jog šiuo metu apklausiami darželius lankančių vaikų tėvai ir aiškinamasi, kiek iš jų planuoja žiemos švenčių metu vesti savo atžalas į grupes. Mat išanalizavus pastarųjų kelerių metų statistiką, paaiškėjo, jog kalėdiniu laikotarpiu, nuo gruodžio 20 iki sausio 6 dienos, kai moksleiviai atostogauja,  darželių ir lopšelių grupės būna apytuštės, daugelis vaikų pasilieka namie, dalis pastoviai lankančių - serga. Pasak L.Prižgintienės, kai kur suserga iki pusės darželinukų.

„Apklausos rezultatai parodys, koks yra poreikis. Pagal tai įstaigos spręs, kiek šventiniu laikotarpiu palikti grupių, kiek iš jų sujungti. Tačiau norime nuraminti tėvus - nė vienas į darželį atvestas vaikas neliks už durų“, - tikino L.Prižgintienė.

Ji užtikrino, jog už dienas, kuriomis mažametis darželio nelankė, tėvams mokėti nereikės.

Šiemet pirmą kartą siekiant sutaupyti ikimokyklinės įstaigos ribos savo darbą žiemos metu. Tokį sprendimą pasiūlė įstaigų vadovai.

Iki šiol darželiai laikinai būdavo uždaromi tik vasarą.


Šiame straipsnyje: darželiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių